De aanvraag is succesvol verstuurd

5 tips voor succesvolle content

23 Mrt door Brandfighters in Inspiration
Facebook

Tip 1: Kies het soort content
Content zonder inhoud zorgt er niet voor dat je je beoogde doelgroep aan je merk koppelt. Maar welk middel zet je in? Kies je voor een video, een animatie of een statisch design? Bepaal per contentitem een duidelijk doel en koppel hier KPI’s aan.  

Tip 2: Contentoverleg
Ga maandelijks met een team zitten en kijk alvast een maand vooruit. Bepaal van te voren op welke momenten je content wil inzetten om je merk op te laten vallen. Brainstorm samen met collega’s over mooie invalshoeken, klantverhalen of creatieve haakjes. 

Tip 3: Gebruik je data
Door je in je doelgroep te verdiepen, kom je erachter welke content wel of niet zal aansluiten. Verzamel je data, analyseer  en zet het in voor doelgerichte boodschappen. Kijk kritisch hoe je jouw boodschap naar welke doelgroep kunt communiceren.

Tip 4: Doorvertaling
Denk na over de doorvertaling naar je andere contentkanalen. Een video van 3 minuten op je blog kan je doorvertalen naar een korte video van 30 seconden op Facebook op Instagram. En vertaal je Facebook content bijvoorbeeld eens door naar een opvallende nieuwsbrief. Get creative; de mogelijkheden zijn oneindig! 

Playbook


Tip 5: Werk met structuur
Voorkom content stress en ga projectmatig met je eigen content om. Zorg dat je duidelijkheid hebt in welke content je maakt, waar je de content voor maakt en hoe je deze gaat inzetten. Hulp of tips nodig? Wij zijn expert op het gebied van het creëren van effectieve contentstrategieën. Lees meer over ons Playbook