De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo stuur je aan op awareness met je campagne

26 Apr door Brandfighters in Inspiration
TGIF Awareness

Elke vrijdag geven wij je een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week zetten we zes campagnes op rij die voor veel awareness rondom je merk zorgen.

Parkinson NSW: Parkinson’s Shocking fact
De meeste mensen denken bij het woord Parkinson aan schudden of beven. Maar waar mensen vaak niet aan denken, is dat deze ziekte ook jonge mensen treft. Parkinson NSW wil met deze video awareness creëren voor het feit dat elke dag 3 Australiërs onder de 40 de diagnose Parkinson krijgen.


Serviceplan France: Road Safety/ The virtual crash billboard
Elk jaar zijn 4500 voetgangers in Parijs betrokken bij een verkeersongeval. Om dit onder de aandacht te brengen, heeft Serviceplan France een speciaal billboard ontwikkeld dat het geluid van een remmende auto afspeelt als voetgangers door rood lopen en een foto van hen maakt. Vervolgens worden de voetgangers geconfronteerd met de foto’s op het billboard.


Missing Persons Advocacy Network: The Unmissables
Elk jaar raken 38.000 Australiërs vermist. 2.000 mensen zijn daarvan nog niet teruggevonden. Missing Persons Advocacy Network gaat door de met de zoektocht naar deze mensen door ze onmisbaar te maken. Ze zijn immers onmisbaar voor de omgeving van de vermiste persoon.


Alzheimer Liga Vlaanderen: Ik ben erg nog
In deze campagne nemen zes mensen met vroegtijdige dementie een herinnering voor een geliefde op. Mensen met vroegtijdige dementie begrijpen namelijk wat er op hen wacht. Alzheimer Liga Vlaanderen geeft hen daarom de gelegenheid om berichten op te nemen, terwijl ze nog steeds kunnen.


David Lynch Foundation: Sounds of Trauma
In deze video laat de David Lynch Foundation zien hoe geluiden in het openbaar veteranen terug kunnen brengen naar de oorlog. Met deze video wil de foundation awareness creëren voor posttraumatische stress die veteranen kunnen overhouden aan hun tijd in de oorlog.


TERRE DES FEMMES: Bruise Automat
1 op de 4 vrouwen in Duitsland wordt getroffen door huiselijk geweld. Maar omdat mensen niet veel aandacht besteden aan statistieken, heeft Terre des Femmes een van de iconen van Berlijn gebruikt om awareness voor dit probleem te krijgen. Dat deden ze door een speciale photobooth te maken die van een vier foto’s een foto digitaal aanpast, zodat het lijkt als of de vrouw op de foto te maken heeft gehad met huiselijk geweld.

Tot zover onze top 6 campagnes die voor veel awareness zorgen. Wil je weten hoe wij voor meer awareness rond jouw merk kunnen zorgen? Neem dan contact met ons op. We sparren graag samen met je over de mogelijkheden!