De aanvraag is succesvol verstuurd

Wat een Brand Hackaton voor merken kan betekenen.

25 Okt door Brandsfighters in BF
Visual Blog hackaton
De beste ideeën komen soms uit onverwachte hoek. Wij zien vaak dat het voor marketeers lastig is om afstand te nemen van hun merk. Ze zijn er immers dagelijks mee bezig en kennen het merk daardoor van binnenuit.


Precies dat maakt het steeds lastiger om met een frisse blijk naar je merk te kijken en patronen te doorbreken. Daardoor vergeet je vaak bij het bedenken van nieuwe concepten om stil te staan bij dingen die als vanzelfsprekend worden ervaren, maar dat soms helemaal niet zijn.

Naast dat ècht afstand nemen van je merk ontzettend lastig kan zijn kost het bovendien een hoop tijd. Tijd die marketeers vaak niet hebben. Het bedenken van goede concepten en brainstormen is nou eenmaal een tijdrovend creatief proces. 

Toch is het mogelijk om het beste van beide werelden te krijgen. Een hoop nieuwe verfrissende ideeën vanuit een totaal andere invalshoek zonder dat het een hoop tijd en geld kost. Daarom werken wij  graag met de Brand Hackaton methode.

Hackaton? 

Hackatons komen oorspronkelijk uit de IT. Het woord ‘hackaton’ is een samensmelting van de woorden hack en marathon en wordt gebruikt om het proces aan te duiden waarbij in korte tijd intensief wordt gewerkt aan het oplossen van een specifiek probleem.

Zie het als een snelkookpan voor goede oplossingen. In een vooraf vastgestelde periode van bijvoorbeeld 24 uur wordt een probleem vanuit alle invalshoeken bekeken. 

Het doel van de hackaton is om met een groep van verschillende mensen samen een oplossing voor dat probleem te vinden.

Onze hackaton

Op ons platform wemelt het van creatief talent. Van creatieven die nog bezig zijn met hun studie tot ervaren freelancers en van kunstenaars met gevoel voor copywriting tot strategische conceptdenkers.

Een enorm divers gezelschap dat één ding met elkaar gemeen heeft; ze vinden het leuk om mee te denken en te werken aan de creatieve uitdagingen die jij kent.

Of je dus op zoek bent naar een creatieve manier om jouw product te lanceren of het niet lukt om tot goede originele concepten te komen. Het is allemaal mogelijk.

Concreet bieden we dus de mogelijkheid om het licht van meerdere diverse creatieven en creatieve teams op jouw merk of uitdaging te laten schijnen.

Wij selecteren vervolgens de beste ideeën en werken die op kantoor uit in voor jouw toepasbare concepten. Die we bij jouw op kantoor komen laten zien en bespreken.

Wij geloven in de power van creativiteit! 

Wij merken dat de brand hackaton vaak een startpunt is voor een frisse blik op creatief gebied. Uiteraard kunnen wij vervolgens ook helpen met de realisatie daarvan. Één ding is zeker; met de hackaton geven we merken een creatieve duw in de goede richting.