De aanvraag is succesvol verstuurd

De beste Koningsdag campagnes! Zo val je op.

27 Mrt door Brandfighters in Inspiration
Coming up: koningsdag met kroon

Willem wordt dit jaar 50, zin in! Wat ga jij dit jaar op social doen om de Koning te eren? In deze editie van Coming up geven we je een overzicht van de vijf opvallendste campagnes en acties: 

Jumbo's Jumbol

Jumbo bracht vorig jaar voor Koningsdag de Jumbol terug in hun assortiment. Om dat aan te kondigen en natuurlijk om Koningsdag te vieren, namen ze deze korte video op waarbij de bol door heel Nederland lijkt te gaan. Ze spelen met deze video op gevoel en sturen aan op verkoop. Wie wil deze bol immers niet eten op Koningsdag?


Heineken & KLM: The Orange Experience 2016

Heineken en KLM sloegen het afgelopen jaar voor de derde keer de handen in elkaar om The Orange Experience mogelijk te maken. Voor de experience halen ze mensen vanuit de hele wereld naar Amsterdam om Koningsdag te vieren. Hiermee brengen Heineken en KLM duidelijk het gevoel over dat op die dag heerst, zonder dat ze nadruk op de verkoop leggen. 


Praxis: Kiki's Portable Pop-Up Store #Koningsdag

Met Kiki's Portable Pop-Up Store haakte Praxis twee jaar geleden in op Koningsdag. In de video zet Kiki haar Pop-Up Store in elkaar en laat ze zien hoe ze deze gebruikt om bijvoorbeeld haar cupcakes te kopen. Praxis legt met deze video geen nadruk op verkoop, het enige wat je nodig hebt voor deze pop-up store is namelijk een kartonnen doos.

KNVB: Zwolle uit

Voor KNVB creëerde Brandfighters vorig jaar een creatieve inhaker op Koningsdag. Voor deze post werd een combinatie gemaakt van voetballen, Koningsdag en de plaats waar Koning Willem Alexander die dag was. Een echte inhaker dus!

KNVB Koningsdag inhaker 2016Hoe is jouw merk met Koningsdag zichtbaar? Brandfighters denkt graag met je mee. Voor NS creëerde Brandfighters vorig jaar een creatieve inhaker op Koningsdag. Deze post werd een combinatie van het merk NS, Koningsdag en van het voorspelde (slechte) weer.  De inhaker leverde bijvoorbeeld meer dan 7.000 duimpjes op en werd meer dan 439 keer gedeeld. Lovely viral!NS inhaker koningsdag

Genoeg kansen voor jouw merk om op te vallen tijdens Koningsdag! Denk bijvoorbeeld aan een koninklijke  inhaker of een opvallende campagne. Wil je meer weten over hoe wij inhakers toepassen in je contentstrategie? Lees dan meer over inhakers.