De aanvraag is succesvol verstuurd

See, Think, Do, Care model

26 Apr door Brandfighters in Inspiration
Logo

Het See Think Do Care model is ontwikkeld door Google’s Avinash Kaushik. Zijn doel was om een marketingmodel te ontwikkelen dat werkt in de altijd veranderende online marketing wereld. Dit model laat je stil staan bij de verschillende fases in een aankoopproces, wat ook wel de customer journey wordt genoemd. Waar andere modellen vaak denken vanuit het bedrijf, staat bij dit model de consument centraal. Dit is dan ook de reden waarom Brandfighters het See, Think, Do, Care model inzet bij het opzetten van een contentstrategie. Weten hoe we dat doen? Lees dan meer over See Think Do Care.

Opbouw van het model

Think

See fase
Dit is de fase waarin de doelgroep nog geen klant is en dus ook nog geen koopintentie heeft. Hier ligt dus een grote uitdaging; hier draait het namelijk puur om het in aanraking brengen van een bepaalde groep mensen met je merk: het creëren van naamsbekendheid. Doe je dit goed? Dan kan je ze begeleiden naar de tweede fase.

Think fase
In deze fase is jouw potentiële doelgroep al iets verder in het koopproces of de customer journey. De mensen die zich in deze fase bevinden overwegen om een product of dienst bij je aan te kopen, maar hebben nog lichte overwegingen. Voor je branding en sales liggen hier de meeste kansen. Neem daarom informatieblogs, klantreviews en wellicht korte productvideo’s op je website in je contentstrategie op. Heb je behoefte aan wat content ideeën? Brandfighters organiseert content workshops waar dit aan bod komt. Wanneer jouw merk de consument met bijvoorbeeld sterke en creatieve content kan overtuigen, gaan ze sneller over naar de volgende fase.

Do fase
De belangrijkste fase: hier liggen de grootste kansen voor conversie. De consument is klaar voor een aankoop. Men weet wat men wil hebben, daarom is het van groot belang dat de conversie in deze fase eenvoudig en snel gemaakt kan worden zonder obstakels.

Care fase
In deze laatste fase heeft de klant zijn aankoop gedaan en nu is het tijd om deze klant om te zetten in een loyale klant. Deze fase is bedoeld om je huidige klanten tevreden te houden en te zorgen dat ze bij je terugkeren. Voor je contentstrategie liggen hier zeker kansen. Blijf je consumenten inspireren met creatieve nieuwsbrieven, triggerende video’s en klantreviews. Maar ga je consument niet spammen, je moet niet vervelend overkomen.

Niet alleen conversie, maar ook branding
Uit het See, Think, Do, Care model komt naar voren dat branding belangrijk is. Vooral in de oriëntatiefase, je wil de consument immers overtuigen voor jou te gaan. Hier liggen qua content ontzettend veel kansen. Denk bijvoorbeeld aan inspirerende nieuwsbrieven, klantreviews, interviews en productvideo’s.

Hulp nodig van Brandfighters bij opzetten van een contentstrategie aan de hand van het See, Think, Do, Care model? Of ben je op zoek naar passende content? Samen kunnen we jouw merk online laten op vallen en laten groeien. Dit doen we o.a. met een creatieve workshop. Die wij als basis gebruiken bij het opzetten van je contentstrategie. Resultaat is vanzelfsprekend. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing