De aanvraag is succesvol verstuurd

Deze Social Media Trends werken het beste

16 Mei door Brandfighters in Inspiration
Social trends visual 3

Contentbureau Brandfighters is altijd op de hoogte van de laatste social media trends. Deze trends vertalen wij door in content voor onze huidige klanten. In deze blog zetten we de vijf belangrijkste social media trends voor je op een rij.

1.      Mobile First
Er wordt al jaren geroepen dat merken mobile first moeten denken. En dat is natuurlijk ook zo. Vorig jaar werd voorspeld dat 2016 het omslagjaar zou worden van desktop naar mobiel en tablet. En dat is gebeurd. Wat je ook doet of creëert; neem de mobiele beleving van je doelgroep als uitgangspunt. Wij houden tijdens de vormgeving en concepting van campagnes altijd rekening met de beleving vanuit een klein scherm. Dit moet optimaal overkomen!

2. Content stories
Vrijwel ieder social netwerk heeft geproefd van het social netwerk Snapchat. Instagram heeft al een tijdje Instagram Stories, Facebook experimenteert ermee en WhatsApp heeft nu ook de visuele status. Zowel Facebook als WhatsApp kopiëren het succesvolle format van Snapchat, het sociale netwerk dat jongeren als een magneet aantrekt. Een social media trend die enorm aan het toenemen is.  3. Interactive video 

Een 'normale' video is communicatie in één richting. Van zender naar ontvanger. Bij interactieve video kun je echt de interactie gaan opzoeken met je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld binnen een video direct linken naar een product uit je webwinkel, heb je de mogelijkheid tot het invullen van formulieren via een video of kun je in een video met een interactieve verhaallijn werken. Je kunt tegelijkertijd het het kijk-en click gedrag goed tracken.

4. Facebook als tv-kanaal 
Facebook komt binnenkort met eigen films en series. Een slimme stap, aangezien mensen nog altijd graag TV kijken. Alleen niet meer via het traditionele kanaal, en daarom is het drukbezochte Facebook een slimme plek om TV content weg te zetten. Daarnaast kan Facebook bijzondere kijkerservaringen bieden, met liveregistraties en Virtual Reality-toepassingen. Waarom deze ontwikkeling interessant is voor merken? Wij zien veel potentieel, van bumpers tot mooie producties in samenwerking met Facebook. Ook fijn: gebruikers besteden nóg meer tijd op Facebook – nog meer kans om jouw gesponsorde content te spotten!

5. Chatbots
Je ziet het om je heen, steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om chatbots in te zetten. Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Dat gebeurt vaak binnen messaging-apps​, zoals bijvoorbeeld  Facebook Messenger. Een virtuele digitale butler via text-messaging. Zo kunnen chatbots in de toekomst helpen een vergadering te plannen, het nieuws mededelen, grapjes vertellen, je informatie over films of tv geven, je meterstand doorgeven of helpen met de aankoop van een spijkerbroek of reservering bij een restaurant.

Houd onze blog goed in de gaten voor meer relevante social media trends. Hier lees je bijvoorbeeld meer over social content

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing