De aanvraag is succesvol verstuurd

Eerste hulp bij erfstukken

3 Mrt door Brandfighters in Cases
DELA erven & nalaten

We werken aan een heel mooi project voor onze klant DELA. Samen met videomakers Gijs en Frank en presentator Wout van Wengerden gaan wij een jaar lang in gesprek met allerlei mensen over het thema erven en nalaten. Wout gaat de straat op, gaat in gesprek met families en spreekt diverse experts. Wij hebben de redactie en productie gedaan, en samen met de videomakers volgen we Wout op de voet om de verhalen te horen en op onderzoek te gaan over het thema. Bekijk hieronder de eerste afleveringen. 

Wat hoop je later te erven? 
In de allereerste aflevering laat Wout zien welk voorwerp hij nu al elke verhuizing met zich meeneemt en een bijzondere waarde voor hem heeft. Vervolgens gaat hij de straat op om te achterhalen wat Nederland nou eigenlijk van dit onderwerp vindt. 


Wat is de waarde van een erfstuk? 
In de 2e aflevering gaat Wout op zoek naar het antwoord op de vraag wat de waarde is van erfstukken. Hij gaat daarvoor het gesprek met zijn vader aan. Wat zorgt ervoor dat een erfstuk waardevol is? Gaat het over historie, materiële waarde of juist herinneringen? Wout heeft voor zichzelf een antwoord gevonden op die vraag, maar vraagt mensen op straat ook naar hun mening.


Hoe maak je iets nieuws van een erfstuk? 
In de derde aflevering van Eerste Hulp Bij Erfstukken gaan we samen met Wout op zoek naar creativiteit in erfstukken. Want stel je krijgt een erfstuk dat je eigenlijk niet zo mooi vindt, wat doe je daar dan mee? Wout neemt je mee de straat op, gaat op bezoek bij Elly, die een erfstuk van haar oma heeft laten vermaken, en bezoekt een edelsmid die dagelijks verzoeken krijgt om van oude erfstukken, waardevolle sieraden te maken.


De komende tijd komen er nog meer aflevering aan. Ben je benieuwd naar de zoektocht van Wout? Houdt dan deze case, de Facebookpagina van DELA en het YouTube kanaal goed in de gaten voor nieuwe video's.

Wil jij ook een opvallend video concept? Schakel Brandfighters in voor de leukste ideeën en uitrol!