De aanvraag is succesvol verstuurd

Facebook video’s in je online marketing

7 Apr door Brandfighters in Inspiration
TGIF Facebook video's

Elke vrijdag geven wij je een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week vertellen we je alle in’s & out’s over hoe je als merk Facebookvideo’s kan inzetten.

Nike: What will they say about you?

Nike deelt veel video’s op Facebook. De video’s gaan over verschillende onderwerpen, maar een ding hebben ze gemeen: ze zetten aan tot actie. Met een positieve twist zorgt Nike ervoor dat ze elk onderwerp bespreekbaar kunnen maken. Zo ook in deze video, die ze op international woman’s day plaatsten. De boodschap van de video? Je kan en mag alles, zolang je gelooft dat je het kan.

 

Apple Music: #TAYLORvsTREADMILL
Vorig jaar maakte Apple Music deze video waarin Taylor Swift hun streamingsdienst promoot. Ze maakt gebruik van Apple Music terwijl ze aan het sporten is. Door het grappige einde, zorgt Apple Music ervoor dat kijkers zich kunnen herkennen in de situatie. En dat heeft ervoor gezorgd dat de video erg veel gedeeld is!


Dove: Real beauty Sketches

De meest inspirerende video van Dove is wel de video waarin ze een tekenaar twee portretten laten maken van verschillende mensen. Het eerste portret is op basis van hoe zij zichzelf omschrijven en het tweede portret is gemaakt na een omschrijving van hen door een ander. Wat blijkt? De wereld ziet je anders dan hoe je jezelf ziet.


Unicef:
Heartbeat
Unicef zet zich in voor alle kinderen over de hele wereld. Op hun Facebookpagina delen ze de verhalen van kinderen in nood. Zo ook het verhaal van Ansam en andere kinderen in Syrië. Ansam is 10 jaar en blind. Ze leeft in oorlog, maar geeft niet op. De video krijgt een diepere lading door het krachtige ondersteunende lied over de oorlog.

Knorr: Love at first taste
Knorr koppelt in de video singles op basis van hun eetsmaak. Ze gaan vervolgens met elkaar eten, maar er is een voorwaarde: ze moeten elkaar voeren. In eerste instantie is dit iets wat gênant, maar na een paar happen blijkt het toch te werken. Door het persoonlijke aspect van de video, zorgt Knorr ervoor dat de kijker zichzelf in de situatie in de video kunnen herkennen.


Wil jij meer weten over hoe wij social video's uitrollen? Bekijk dan onze case voor Oxxio!