De aanvraag is succesvol verstuurd

Heineken x EYE design contest

13 Jan door Brandfighters in Cases
HeinekenxEYE design contest

Heineken en EYE museum in Amsterdam hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw design project. Brandfighters kreeg de vraag een designopdracht voor een Heineken flesje op het platform uit te zetten. Het design moest betrekking hebben op het EYE Museum aan het IJ en een subtiele koppeling maken met Heineken. Veel creatieven hebben aan de opdracht meegedaan en in totaal zijn er bijna 40 verschillende designs ingezonden.

Onze creatieve community vol met grafisch designers en illustratoren ging aan de slag met ontwerpen van een sleeve die om het Heineken flesje gewikkeld zou worden. Er was ruimte voor creativiteit maar er werd wel een aantal eisen gesteld: het ontwerp moest onder andere gebaseerd zijn op het gebouw van EYE, er mochten geen filmbeelden gebruikt worden en er moest een ‘touch of green’ in het design voorkomen om subtiel het merk Heineken in het design naar voren te laten komen. 

Creatief Ingrid Groen over haar gewonnen design: “Ik vond het wel grappig dat ik van de opdrachtgevers het verzoek kreeg om meer van de groene kleur in het ontwerp te brengen, want zo heeft het licht een groene gloed gekregen. Ik kreeg van veel mensen te horen dat ze de link legden met de Heineken-reclame met het Noorderlicht terwijl dit helemaal niet mijn uitgangspunt was.”

Het EYE museum heeft uit alle inzendingen een selectie van 5 designs gemaakt en deze vervolgens als stemwedstrijd op Facebook gedeeld. Hieruit is een drietal designs door de consument gekozen die vervolgens in productie zijn gegaan.

Voor Brandfighters was dit niet de eerste keer dat EYE en Heineken met een soortgelijke opdracht kwamen. Voor de creatieve community is dit een mooie uitdaging om hun ware design-skills te showcasen. Winnares Kim Dietz: “Als student Grafisch Vormgeven vind ik het leuk om aan betaalde opdrachten mee te werken, Brandfighters is hier voor mij een mooi platform voor. Toen ik de opdracht zag was ik enthousiast en ging ik gelijk aan de slag.”

De flesjes zijn momenteel in productie en zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in de museumshop van het EYE museum. Zie hieronder de gewonnen designs: 

Vlnr: Marleen Klompenhouwer, Ingrid Groen, Kim Dietz

HeinekenxEYE design contest

Heb jij ook een leuke designopdracht? Schakel de community van Brandfighters in en zet een concept opdracht uit. Dan ontvang je binnen no time 5 creatieve concepten/ designs!