De aanvraag is succesvol verstuurd

Je merk in een 360 graden video

6 Jan door Brandfighters in Inspiration
Je merk in een 360 graden video

Een videotrend die door veel merken en bedrijven wordt omarmd is de 360 graden film. Merken, producten en bedrijven geven hun boodschap lading door creatief om te gaan met video. Als bedrijf kan je transparanter overkomen en bovendien is het vette content!


Hieronder een aantal voorbeelden van hoe organisaties 360 graden vids op een goede manier inzetten.


1. The White House - The People’s House
Barack Obama geeft in zijn laatste dagen als president een tour door het White House. Terwijl jij met de kamers rondkijkt vertellen Barack en zijn vrouw Michelle over hun tijd daar. Zij vinden dat het White House van het Amerikaanse volk is. Ze voegen hiermee (een soort van) daad bij het woord. Wat in deze video goed is gedaan is het geluid. Wanneer je het beeld draait hoor je ook de stem van Obama van je ene oor naar het andere verplaatsen. Bekijk de 360 graden video van het Witte Huis op Facebook

2. CERN - Large Hadron Collider

In deze 360 experience krijgt de kijker een tour door de Large Hadron Collider in Genève. In dit geval is transparantie de reden voor de video. CERN geeft de kijker een kijkje in de keuken op een bijzondere manier.


3. Netflix - Stranger Things
De, relatief nieuwe, serie van Netflix brengt ter promotie een 360 experience. Volledig in het thema van de scifi-horrorserie wordt de kijker in een donker huis geplaatst dat door de trouwe fan wel wordt herkend. 


4. Aktiesport - You need more sneakers
Aktiesport zet 360 video in voor reclame. De kijker loopt als het ware over straat en spot sneakers van voorbijgangers. In de video worden de producten uitgelicht met de prijzen/aanbiedingen erbij. Aktiesport speelt hiermee in op een huidige trend en spreekt de doelgroep aan door vernieuwende content te bieden.


Ook een 360 graden video voor jouw merk? Schakel Brandfighters in voor de leukste concepten en een strakke uitwerking!