De aanvraag is succesvol verstuurd

Live-video's voor je merk

23 Dec door Brandfighters in Inspiration
Live-video's voor merken

Reclamebureau Brandfighters geeft je elke vrijdag een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven.

Deze week: Hoe zet je Live-video’s in voor je merk?
Het gebruik van video’s is al lange tijd een aantrekkelijke manier van marketing en sinds de komst van Facebook-live en andere aanbieders (Meerkat destijds) stoppen veel bedrijven energie daarin om hun merk onder de aandacht te brengen.

Belangrijk hier is dat je goed nadenkt over wat je wil vertellen en óf je wel wat te vertellen hebt. Je live-vid moet aantrekkelijk voor je community zijn. Als je eigenlijk niks te vertellen hebt kun je er op een creatieve manier voor zorgen dat je toch interessante content aanbiedt: “Have a strategy, and then be able to throw away that strategy if it doesn’t fit”. Hieronder een paar voorbeelden.

1. Buzzfeed

Buzzfeed verkoopt geen producten of diensten maar weet met deze live-vid toch een enorm aantal aan kijkers te verzamelen. In de video stoppen twee werknemers zoveel elastiekjes om een watermeloen heen om de vrucht te laten ontploffen. De piek bedroeg 807,000 kijkers. Hoe dan?Het heeft niks met het bedrijf te maken! Simpel, ze bouwen de spanning zowel letterlijk als figuurlijk zover op dat mensen graag 40 minuten blijven kijken. Mooi voorbeeld van niks te vertellen hebben maar wel iets verzinnen!
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBuzzFeed%2Fvideos%2F10154535206385329%2F&amp;show_text=0&amp;width=400" frameborder="0" scrolling="no" width="400" height=“400"></iframe>

2. Tastemade
Tastemade is een online kookinspiratie- en receptendatabase maar scoort vooral goed met hun Tiny Kitchen filmpjes. In Tiny Kitchen maken zij gerechten klaar op hele kleine schaal: minipannetjes op een minifornuisje. Resultaat: een minihamburgertje (of mini spaghetti’tje). Ook tijdens hun live ‘kookshow’ komt het unieke concept goed uit de verf: 3.7 miljoen views. Om je merk online een kleine boost te geven kun je dus ook bestaande concepten livestreamen!
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftastemade%2Fvideos%2F1018515984902235%2F&amp;show_text=0&amp;width=400" frameborder="0" scrolling="no" width="400" height=“400"></iframe>

3. Dunkin’ Donuts
Een andere manier om je community nog meer aan je merk te binden is een kijkje achter de schermen. Het creëert een extra dimensie in je merk waardoor je als bedrijf transparantie uitstraalt.  In de video van Dunkin’ Donuts volgen we twee werknemers binnen de ‘test kitchen’, waar nieuwe producten worden gemaakt. Letterlijk een kijkje in de keuken! 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDunkinDonutsUS%2Fvideos%2F10154465505323238%2F&amp;show_text=0&amp;width=400" frameborder="0" scrolling="no" width="400" height="400"></iframe>

4. Red Bull Stratos
Een pionier in videocontent, en met name live, is Red Bull. Met hun project Red Bull Stratos sprong skydiver Felix Baumgartner vanaf 39 km hoogte de stratosfeer in.De stunt, die niet eerder was gedaan, zorgde voor veel media-aandacht en een enorme hoeveelheid aan views. Het project was het ultieme bewijsstuk van waar Red Bull als merk voor staat. The sky is not the limit dus!


Wil jij ook een opvallend live-video concept? Schakel Brandfighters in voor de leukste ideeën en uitrol!