De aanvraag is succesvol verstuurd

MEET: Art Director Yvette!

23 Dec door Brandfighters in Fighter
Meet art director Yvette
Meet Yvette, junior art director en afstuderend aan de WDKA in Rotterdam. Als creative is ze hybride. Concepten, designen, fotograferen of schrijven: Yvette ontwikkelt haar skills zo goed mogelijk. Ze heeft al aardig wat toffe projecten op haar naam staan, ze vertelt je er meer over! 


Hoe ben je gekomen waar je nu staat? 
Mijn hart ligt eigenlijk bij reclame en fotografie. Het liefste ben ik de hele dag aan het concepten, designen, fotograferen of schrijven. Het mooie van het beroep Art director is dat ik deze liefdes hier allemaal in kwijt kan. Ik werk ook als freelance-fotograaf. Mijn vader is ook fotograaf en ik had het geluk dat ik als jonkie altijd mee mocht. Tijdens mijn opleiding heb ik fotografie lessen gecombineerd met advertising. Mijn tijd op de academie, als freelance-fotograaf en vooral mijn tijd bij DDB en Ogilvy in Berlijn afgelopen jaar heeft me gemaakt tot de creatief die ik nu ben.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen? En heb je al aan leuke opdrachten meegedaan? 
Zeker, ik ben in Berlijn door communitymanager Floor gebeld of ik wilde samenwerken. Mijn portfolio viel op. Tess, mijn creatief teamgenoot en ik bedachten een campagne voor YOUNG, diverse inhakers en nu ben ik bezig met een hele toffe campagne voor Brandfighters! Daarover zie je later meer. 

Waar ben je trots op? 
Words of Welcome vind ik een super mooi project waar ik aan meegewerkt heb bij DDB in Berlijn. Een campagne die helpt Syrische vluchtelingen de Duitse taal te leren. We ontwikkelden een systeem dat donaties voor vluchtelingen in Duitse taallessen veranderd door het ontwikkelen van tapes. Deze tapes hebben de fonetische vertaling van het product op hen zodat vluchtelingen in het Arabisch het Duitse woord kunnen lezen en zo de taal leren.    

Waar ben je nu mee bezig? 
Ik ben nu bezig met veel fotografie klussen, de online campagne van een grote verzekeraar en mijn minor project Plasticiet. We maken van plastic afval met inwoners van Rotterdam bouwmateriaal met een marmeren uiterlijk om de waarde die plastic kan hebben te benadrukken.


Mijn doel zou zijn om hier uiteindelijk huizen van te bouwen in derdewereldlanden, zodat mensen hierdoor een onderneming kunnen starten. Zo kunnen ze zelfs verdienen aan hun afval terwijl men in de eerste instantie niet bewust is van de waarde die afval kan hebben. We hebben al het materiaal ontworpen en de machines zelf gebouwd. Ook werken Tess en ik aan onze zelfbranding campagne voor agencies in New York omdat we daar na ons afstuderen aan de slag willen.

 GIF
Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Ik struin blogs af en mijn kast staat vol boeken van o.a. David Ogilvy, Paul Arden en Simon Sinek. Mijn fotografie boeken collectie bestaat uit mijn all time favourites. De klassiekers Henry Cartier Bresson, Alex Webb, Carl de Keyzer, Robert Capa, etc. Verder ga ik ieder jaar naar de Dutch Design week en Paris Photo. Dikke aanraders waar je als creatief echt aanwezig moet zijn. Verder boks ik om mijn hoofd leeg te maken. Creatief zijn is geen baan, het is wie je bent en wat je de hele dag doet of wil blijven doen. Ik wil de rest van mijn leven dit werk blijven doen. Mijn skills blijven uitbreiden en over de hele wereld werken.

Wie is je muze, held of influencer? 
Ik heb veel helden, Amir Kassei is er zeker een van. Hij is de chief creative officer van DDB Worldwide en zijn visie op advertising en creativiteit sluit feilloos aan op die van mij. Hij riep heel DDB afgelopen jaar op om hun creativiteit voor het goede te gebruiken en samen te werken. Dit is precies waar ik ook in geloof. Ik zat in deze tijd bij DDB en heb dit aan alles gemerkt. Er werden super mooie mooie cases gemaakt, de sfeer was geweldig en we zaten allemaal op een lijn qua wat voor werk we wilde maken. Bij zo’n bureau wordt je constant geïnspireerd.

Verder heb ik afgelopen tijd van verschillende mensen geleerd om als creatief niet alleen je creativiteit te gebruiken voor de 1% die het kan betalen maar voor de 99% die creativiteit en slimme oplossingen echt nodig heeft. Ik wil dat mijn werk ook betekenisvol is, al is het maar in de vorm van een glimlach op iemand zijn gezicht.

Wat wil jij meegeven aan andere creatieven? 

Gooi jezelf in het diepe, breek met het oude, vernieuw jezelf constant om vooruit te komen en geloof in je zelf. Ook heel belangrijk; heb plezier in wat je doet! 

Hier vind je Yvette haar Advertising portfolio en hier meer fotografisch werk. En volg haar op Instagram voor de allermooiste plaatjes.