De aanvraag is succesvol verstuurd

MEET: TIM van der Mee

22 Jul door Brandfighters in Fighter
MEET Tim vd Mee

Vertel ons over je achtergrond. Wie is Tim en hoe ben je gekomen waar je nu bent? 
Ik ben Tim van der Mee, 26 jaar en woon in Amsterdam. Tijdens mijn middelbare school kwam ik er al achter dat leren niet echt mijn ding was. Ik kon me nooit concentreren en was over het algemeen aan het tekenen en bezig met graffiti.

Daarom ben ik daarna de opleiding grafische vormgeving aan het Sint Lucas in Boxtel gaan volgen. Hier kwam ik er snel achter dat mijn passie bij het idee en concept lig en niet perse bij de vormgeving. Voor mij een logische stap om naar de Willem de Kooning te gaan om advertising te gaan volgen. De stages bij Ogilvy & Mather Amsterdam en CP+B London hebben mij gemaakt tot de creatief ik nu ben. Ik weet nu precies wat voor werk ik wil maken. 

Op welk gemaakt werk ben je trots? 
Oei, lastige vraag. Ik denk toch wel op mijn Human Cosmetics omdat ik deze manier van benaderen heel tof vind. Ik vind het namelijk belangrijk dat er over mijn werk gepraat / gediscussieerd wordt. We hebben een enorm social media platform waar we met miljoenen mensen in contact staan. Dit is de nieuwe mond tot mond reclame mensen delen dingen die ze tof vinden of dingen die schuren en je een nieuwe kijk geven. Ik vind het dan ook interessant dat door iemands creativiteit er een onderwerp besproken wordt. Dit is wat ik met Human Cosmetics wilde bereiken. Ik gebruikte menselijk afval in mijn cosmetica lijn. 
zeep
Liposuctie vet, mensen nagels en mensen haren. Dit omdat het als vies wordt ervaren maar het rare is dat we wel honden vet en paarden hoeven en haren op ons smeren maar hier kijken we niet raar van op. Er ontstond dan ook veel discussie over mijn project en veel mensen vonden het walgelijk maar dat was juist te bedoeling!

Ben je nu met een groot project bezig?
Ik ben nu bezig met mijn afstudeer project: Human Tusk. Human Tusk is een slagtand gemaakt vanuit mensen tanden, hiermee wil ik een statement maken tegen de ivoorjacht en een nieuwe manier van doneren bieden. Je hoeft namelijk geen geld te doneren maar gewoon je oude tanden. Mensen tanden zijn namelijk ook gedeeltelijk van ivoor en ivoor is in zijn gewicht meer waard dan goud. Door een tand af te staan aan mijn project laten we massaal zien dat we tegen de ivoorjacht zijn.

Als uiteindelijk de gehele slagtand gevuld is met tanden wordt deze geveild. De opbrengst hiervan gaat naar Save The Elephant in Kenia deze strijden tegen de ivoorjacht in Afrika. Er worden namelijk ieder jaar nog 30.000 olifanten dood gemaakt voor hun ivoor.
human tusk
Waar haal jij je inspiratie vandaan? 
Mijn inspiratie haal ik vooral uit onder de mensen te zijn.  Als ik met vrienden in de kroeg sta, op festivals, op het terras in de trein en soms zelfs in de douche.

Favoriete creatieve quote? 
Nobody reads ads. People read what interests them sometimes it’s an ad. They always say time changes things. But you actually have to change them yourself.

Wie is je muze, held of influencer? 
Damien Hirst, Salvador Dali en Wes Anderson. 

Inspiratie tips? 
Designspiration.net en het boek Super Lul van Henk van Straten.

Wat wil je meegeven aan andere creatieven? 
Het is belangrijk voor creatieven dat ze dicht bij zichzelf blijven en zich niet laten bepreken door deliverables. Probeer altijd uit te gaan van je eigen creativiteit en kracht.

Volg Tim! 
Bekijk hier zijn portfolio, volg hem op Instagram en hou zijn Facebook goed in de gaten voor zijn laatste projecten!