De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo wordt het zoeken op Pinterest steeds natuurlijker

9 Jun door Brandfighters in Inspiration
Pinterest

Pinterest is dé plaats waar consumenten inspiratie op doen voor o.a. recepten, doe-het-zelf creaties en nieuwe producten. Met een aantal (nieuwe) functies wordt het makkelijker gemaakt voor adverteerders om de consument op Pinterest te bereiken met advertenties. De komende weken zullen de functies uitgerold worden. We leggen ze even uit:

Lens: De Shazam functie van Pinterest
Met de functie Lens, wordt het zoeken naar inspiratie op Pinterest een stuk makkelijker gemaakt voor consumenten. Lens is namelijk een nieuwe visuele zoekfunctie, die objecten in je omgeving scant en je vervolgens een aantal artikelen als suggestie geeft die verwant zijn aan de objecten. De functie werkt in dit opzicht, hetzelfde als Shazam, maar in plaats van een muziekbibliotheek en geluid te gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van beeld en objecten.

Pinterest maakt het met deze functie makkelijker voor de consument om te zoeken naar soortgelijke producten. Je hoeft namelijk alleen maar iets te scannen en krijgt meteen suggesties. Daarnaast geeft Lens je resultaten die in verband staan met deze artikelen. Denk bijvoorbeeld aan relevante recepten bij een foto van eten. Hierdoor krijg je opeens meerdere opties, die allemaal interessant voor je kunnen zijn.

Shop the Look
Shop the Look is een nieuwe functie die het mogelijk maakt om te zoeken naar en het kopen van kleren en homeware in de fashion en home pins. Je hoeft alleen op de blauwe cirkel op het product in de foto te klikken en je krijgt suggesties van verwante producten die je via Pinterest of andere sites van merken kunt kopen. Deze cirkels verschijnen op ‘buyable’ pins, die je ook een paar suggesties geeft over wat je met de producten kan doen.

Instant Ideas
Met Instant Ideas kunnen consumenten gemakkelijk aan soortgelijke ideeën uit een Pin komen. Dit doen ze door op de cirkel rechtsonder in de afbeelding te klikken. Pinterest geeft je meteen nieuwe of verwachte opties die bij de pin passen. Deze functie kan meer dan 1 miljard objecten herkennen.

Maar, waarom is dit interessant voor merken?
Met deze functies maakt Pinterest het makkelijker voor merken om hun producten onder de consument te krijgen. Deze worden namelijk ook als zoeksuggesties gegeven. Daarnaast worden de plaatsen waar merken kunnen adverteren ook uitgebreid. Nu verschijnen Promoted Pins in zowel Instant Ideas als de bijbehorende Pins in het gedeelte 'Meer zoals dit' onder elke pin. In de toekomst hoopt Pinterest advertentiemogelijkheden in de Lens toe te voegen. Hiermee helpt Pinterest bij het optimaliseren van promoted pins van adverteerders en zorgt Pinterest voor een toename in de zichtbaarheid van de advertenties. Als gevolg dat de advertenties relevanter zijn voor de consument en dat je merk nieuwe bezoekers kan bereiken.

Sparren?
Brandfighters is expert als het gaat om het ontwikkelen en het inzetten van een strategieën. We gaan graag samen aan de slag om erachter te komen hoe we je merk laten opvallen op Pinterest en hoe we de Pinterest strategie kunnen laten aansluiten op je merk. Neem contact met ons, dan kijken we naar alle mogelijkheden en kansen voor je merk die we met een Pinterest strategie kunnen benutten. 

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing