De aanvraag is succesvol verstuurd

Nieuw logo

13 Mrt door Brandfighters in BF
LOGO

Snelheid, creativiteit en kracht zijn kenmerkend voor ons nieuwe logo. In samenwerking met digitaal designbureau Online Departement gingen we aan de slag met het creëren van een nieuwe look en feel voor Brandfighters. We vertellen graag meer over dit proces in gesprek met Machiel, de design director van Online Department. 


Gedachtegoed 

Het logo is opgebouwd uit twee gelijkvormige driehoeken. We wilden een knipoog maken naar de pop-art, een fase in de kunstgeschiedenis waarbij kunst voor het eerst schaamteloos werd toegepast voor commerciële doeleinden.

Logo

De twee driehoeken in het logo staan voor de samenwerking tussen onze creatieven en marketeers. Wanneer wij deze twee bij elkaar komen ontstaat er creatieve power. 
De driehoekige vormen zijn verder vertaald in andere huisstijl elementen en door onze gehele website heen. Zo blijft het herkenbaar, ook zonder het logo. 

Logo

Creative power 

Ons nieuwe logo staat voor snelheid, creativiteit en kracht. Enerzijds eigenschappen die onze community bezit, anderzijds wat creativiteit kan doen voor merken en marketeers: impact maken. Online departement koos voor electric blue; een kleur die echt van je scherm afspringt.

"Van wrijving komt glans, in dit geval power. Door de co-creatieve samenwerking en stevige discussies hebben we elkaar steeds uitgedaagd om moeilijke keuzes te maken en de lat hoger te leggen” - Machiel, design director van Online Department