De aanvraag is succesvol verstuurd

Hoe wij een 1 april video grap voor Cortina produceerden

1 Apr door Brandfighters in Cases
Cortina 1 april campagne beeld

Altijd maar rennen, vliegen en haasten ’s ochtends: dan kan anders, dacht fietsenmerk Cortina. Ze introduceerden daarom ’s werelds eerste e-bike voor kids vanaf 8 jaar. Zeg maar dag tegen de ochtendstress, en breng je kids zonder moeite ruim op tijd naar school!

Samen met Triggerfish! maakten we onderstaande introductievideo voor de social kanalen van Cortina. De video had een bereik van ruim 185.000 op Facebook.


‘Maar een e-bike voor kids die 25 km/u gaat, is dat niet een beetje onverantwoordelijk?’ horen we jullie denken. Laat dat nou precies de reactie zijn die we willen uitlokken met deze video. Triggerfish! bedacht namelijk de ultieme 1 april-grap samen met Cortina: de introductie van een e-bike voor kids. Met als hoofddoelstelling veel aandacht genereren voor Cortina, maar ook proberen het product te verjongen en in de markt te zetten als interessant alternatief voor een tweede auto of het drukke openbaar vervoer.

Aan Brandfighters de taak om een gaaf videoconcept te creëren, voor een geloofwaardige video die je tegelijkertijd aan het twijfelen brengt. We gingen daarbij uit van een bekende situatie: de ochtendstress bij jonge gezinnen die hun kinderen op tijd op school moeten brengen. Samen met de creatieven van Uuber, maakten we bovenstaande video. In een re-edit van de campagnevideo onthulden we op 1 april de grap:


In de video’s houden we rekening met de korte aandachtspanne van de huidige mediaconsument en zorgen we voor het ‘1 minuut eerder’-moment dat gelijk de aandacht grijpt. Ook de vlotte montage en de relatief korte lengte maakt de video’s supersocial, en de inhoud zorgde voor de gewenste interactie & discussie.

Ook een videoconcept nodig? Fiets gerust een keer bij ons langs ;-)