De aanvraag is succesvol verstuurd

Simpel producten aanbieden via Instagram Shopping

20 Jan door Brandfighters in Inspiration
Simpel producten aanbieden via Instagram Shopping

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun smartphone om producten te bekijken en onderzoek te doen. Mobile heeft de manier waarop we winkelen grotendeels veranderd. Je zoekt nieuwe sneakers, terwijl je middenin een diner zit. Je bestelt een nieuwe tas terwijl je in de trein zit en je vergelijkt prijzen terwijl je in de winkel staat. Online shoppen via telefoon is niet meer weg te denken. Het heeft een tijdje geduurd, maar Instagram komt nu met een feature: Instagram shopping. Binnenkort kun je heel gemakkelijk een product in je foto taggen. Via deze tag wordt belangrijke informatie gegeven over het product en verwijs je naar je webshop. Eindelijk!


Instagram shopping is een nieuwe functie die het een stuk interessanter maakt voor merken om hun producten op een visueel aantrekkelijkere manier aan te bieden. Instagram biedt deze mogelijkheid nu nog niet en merken zoeken dan ook een omweg om hun producten aan te prijzen. Fashionwebshop Nordstrom - met meer dan 2,2 miljoen volgers - laat zien dat er duidelijk behoefte is aan een ‘Shop now’ button. Het werkt bijvoorbeeld met een ‘link in de bio’ waar je vervolgens op kunt klikken om bij het product te komen. Heel onhandig omdat de link in de bio dus steeds verwisseld moet worden.

nordstromnordstrom
Instagram Shopping biedt eenvoud, snelheid en duidelijkheid. Met een gekoppelde tag laat een ‘shopping foto’ de productinformatie zien en zal vervolgens linken naar de webshop. De ‘shop now’ button gaat ervoor zorgen dat je rechtstreeks belandt op de webshop van de aanbieder. Super handig en effectief. Bekijk onderaan dit artikel een korte video van de nieuwe feature. 


Actief zijn op Instagram Shopping? 
Ja, absoluut. Nederland telt nu ongeveer in totaal 1,8 miljoen Instagram gebruikers, waarvan 722.000 mensen minimaal elke dag actief zijn. En dat is slechts in Nederland. De mogelijkheden zijn oneindig. Instagram Shopping biedt merken en bedrijven kansen om te groeien en producten te showen. Maar het is niet alleen voor de e-commerce sector een verademing. Denk bijvoorbeeld aan dienstverleners die naar een bepaald product of service kunnen verwijzen of aan influentials die je ergens naartoe willen verwijzen.  Voor food & health bloggers liggen er enorme kansen. 

Kijk bijvoorbeeld naar het Instagramaccount I Love Health, een fitness & food blog met meer dan 42,9K volgers. Het is algemeen bekend dat bloggers betaald krijgen om over producten te schrijven of te fotograferen. Maar hoe interessant zou het zijn als er niet alleen een foto of tekst staat, maar als het product direct aangeschaft kan worden? Je bent immers al geïnteresseerd bij een like, de stap weg naar een aankoop hoeft niet ver weg te zijn. De influential zou zo meer kunnen verdienen aan het aanprijzen van producten en de doelgroep beland sneller in je webshop. Een win-win situatie!
ilovehealth
Uitrol 
De nieuwe feature wordt in eerste instantie alleen uitgerold in de US bij onder andere Coach, Levi’s en Michael Kors. Het zal eerst getest worden onder een kleine groep IOS gebruikers. Zijn de resultaten goed? Dan zal het concept ongetwijfeld globaal worden uitgerold. Ik kan niet wachten.