De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo bereikt je merk jongeren via content

23 Mei door Brandfighters in Inspiration
Millennials content V5

“De selfie-generatie. Of generation Y. The Millennial Generation.” Allemaal verschillende termen om de jongeren doelgroep te segmenteren. Maar hoe bereik je deze zogenoemde millennials? Brandfighters vertelt je hoe je deze doelgroep op social media effectief kunt bereiken!

Millennials zijn tech-savvy en prikken zo door je merk heen. Als je ze echt wil bereiken, moet je het slim aanpakken. Het is belangrijk dat je van tevoren een doordachte strategie hebt om de jongeren doelgroep te bereiken via social media. Onderstaande pijlers zijn hierbij leidend:

Constante stroom boeiende content 

Jongeren zijn gewend om overspoeld te worden met verschillende boodschappen per dag. Voer je frequentie dus op en probeer top of mind te blijven. Maar; publiceer alleen hoogwaardige content. Zodra je eenmaal de aandacht hebt van een millennial op social media zal hij langer geïnteresseerd blijven in je merk of product. 

Inspireer 

Werk met exclusieve content om millennials nieuwsgierig te maken.  Behind the scenes beelden, unieke exclusieve aanbiedingen; geef millenials het gevoel dat ze bijzonder zijn. Target je doelgroep goed, sluit hier je social content op aan en verras. Denk bijvoorbeeld aan de campagne van Tele2. Uniek, telkens verassend en aansprekend voor millennials!

Ga het gesprek aan 

Millennials verwachten dat je op ze reageert, ze willen serieus genomen worden. Ze verwachten van merken dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze inspelen op hun behoeftes, passies en wensen. Ga de dialoog aan op social media, onderzoek goed wat zij nodig hebben en doe research naar hoe zij over je merk denken. Je kunt millennials ook laten meedenken over je eigen merk; je ontwikkelt een echte verbinding en de kans is groot dat ze je zullen blijven volgen.

Blijf authentiek
Maak je boodschap niet mooier dan dat het is, millennials prikken hier zo doorheen. Op social media is een groeiende behoefte aan een hoog waarheidsgehalte en eerlijke, betrouwbare verhalen. Millennials zijn erg kritisch wanneer ze kijken naar reclames en uitingen; gebruik dus geen filter. Kies voor oprechtheid, eerlijkheid en authenticiteit.

Maar het allerbelangrijkste is toch nog wel: weet wat er speelt bij millennials. Houd blogs bij, doe research en voer testen uit. Alleen dan weet je of je effectieve social content maakt. Brandfighters heeft hier ervaring mee. Zo maken we sinds 2017 video content voor Oxxio. Met energizing video formats zorgen we voor content die millenials écht waardevol vinden en versterken we de relatie met doelgroep. Bekijk hier de case van Oxxio!

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing