De aanvraag is succesvol verstuurd

Waarom je budget van televisie naar online moet verschuiven

21 Jun door Brandfighters in Inspiration
Budget vs

Het wordt al een tijdje geroepen: de consument kijkt steeds minder traditionele televisie. Online videocontent en streamingdiensten zijn ongekend populair en winnen de battle. Daarom verschuiven merken als Adidas & Evian hun marketingsbudget van televisie naar online. Want via online content bereik je de consument wél.

Millennials
Vooral millennials kijken minder televisie. Zo kijken ze ongeveer 27% minder lineair televisie dan mensen van 35 jaar en ouder en houden ze hun telefoon tijdens het televisiekijken dichtbij. Tussendoor even hun social media checken, Whatsapp-berichtjes beantwoorden en zelfs online videocontent bekijken: er blijft steeds minder aandacht over voor de televisie. Bij reclames zappen we zelfs weg naar een andere zender.

De toenemende populariteit van ‘on demand’-aanbieders zorgt voor een daling in de kijkcijfers van lineaire tv, waardoor reclame-ruimte steeds minder goed verkocht kan worden. Jongeren ruilen TV in voor bijvoorbeeld Netflix, Videoland of YouTube: diensten waarmee je zelf bepaalt wat je kijkt, wanneer je dat doet en waar (op welk scherm!).  Vooral omdat consumenten zelf bepalen wanneer ze videocontent bekijken, wordt het voor merken moeilijker om hun op een bepaald moment via een bepaalde zender te bereiken.

Online adverteren
Dat lukt wel met online advertenties. Merken zetten al steeds grotere budgetten in op online, maar het totaal van deze budgetten zal dit jaar voor het eerst hoger liggen dan het totale televisiebudget. Facebook maakte onlangs bekend dat het de grens van maarliefst 5 miljoen actieve adverteerders is gepasseerd. Iedereen wil via Facebook zijn doelgroep bereiken en meegenieten van alle mogelijkheden die je hebt bij het adverteren via social media. En die zijn er genoeg! Online adverteren is bijvoorbeeld ontzettend handig voor het bereiken van specifieke doelgroepen. Zo kun je makkelijk mensen bereiken die je website hebben bezocht of al eerder interesse in je merk hebben getoond (bijvoorbeeld doordat ze een soortgelijk bericht hebben geliked). En het mooie is: je kunt de advertenties aanbieden op een plek waar de consument graag veel tijd besteedt: online!

In tegenstelling tot televisiecontent, kun je online vanaf het eerste moment waarop je content deelt segmenteren. Door verschillende doelgroepen content voor te schotelen die voor hen relevant is benut je je bereik optimaal! Resultaten van deze campagnes zijn makkelijk te meten en bij te houden. Als merk zie je snel of je campagne effectief is geweest, bijvoorbeeld in traffic, views, clicks of conversies.

Online videocontent bij Brandfighters
Hoewel lineaire televisie nog lang niet weg is & nog steeds heel waardevol, wint online steeds meer terrein. Of het nou een aanvulling is op je televisiecampagne, een re-edit van je TVC-materiaal of een online commercial: wij helpen je graag met waardevolle, online videocontent.

Wij geloven in de kracht van online en blijven ons verder specialiseren in online content. We merken ook dat steeds meer klanten de overstap willen maken naar online, en daar helpen we natuurlijk graag mee! We starten vaak met een inspirerende workshop waarin we kijken wat voor jouw merk de perfecte aanpak is. Wil je ook aan de slag gaan met online content? Neem dan even contact met ons op, we sparren graag samen over de mogelijkheden en kansen voor je merk.

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing