De aanvraag is succesvol verstuurd

Is Virtual Reality de toekomst?

15 Dec door Brandfighters in Inspiration
Virtual Reality

It's on! Vandaag starten we met onze nieuwe rubriek #WisdomWednesday. In deze nieuwe blog geven wij onze visie op een internetfenomeen. We praten je in deze 1e editie bij over Virtual Reality, a.k.a. de toekomst.


Zien wij toekomst in Virtual Reality? 
Domme vraag. Natuurlijk zien wij toekomst in Virtual Reality. Nu Facebook grootse plannen heeft met Virtual Reality, is het wachten op een doorbraak volgens Tijmen. “Ik zie het als de mediarevolutie van de komende tien jaar. Zoals elke nieuwe techniek, heeft het wel tijd nodig om te groeien en haar weg naar de mainstream te vinden. Ik denk dat Virtual Reality over 10 jaar net zo groot is als het internet nu”, aldus Floor. 

Volgens Lorenz is er ook een keerzijde. Je kunt dingen zo realistisch maken dat het zelfs gevaarlijk wordt. Hoe verleidelijk zal het zijn wanneer je met Virtual Reality veel intensere ervaringen kan beleven dan in het echt? Als de mogelijkheid bestaat om jezelf thuis te installeren en het ‘beter' te hebben, is het freaky.

Wie van onze klanten zou Virtual Reality echt moeten gaan gebruiken? 
Tijmen denkt dat Mitsubishi Virtual Reality goed kan inzetten. “Ik zie het wel voor me dat Virtual Reality een stukje helpt om de keuze voor de aankoop van een auto te maken. Je kan dan in de auto stappen, om je heen kijken, de besturing zien en testen en er uiteraard ook in ‘rijden’. Dus, Mitsubishi, kom maar op!”.

 “Voor onze klant Funda is het super interessant”, vertelt Josine. “Met een 360 graden bril kun je het huis bekijken, alsof je daadwerkelijk in het huis staat. Uiteindelijk wordt een huis toch gekocht op gevoel, maar Virtual Reality kan klanten helpen bij de eerste selectie van duizenden huizen of om even na te genieten, c.q. beelden terug te halen. Zie bijvoorbeeld hier”.

Lars ziet een mogelijkheid voor zorgverzekeraars. Interpolis zou bijvoorbeeld via Virtual Reality een kijkje in ziekenhuizen kunnen geven.

Een must see? Dat is de behind the scenes van LA Phil's VAN Beetboven. “Nextlevel Beethoven, hier moet ik heen. Een vernieuwende manier om een concert te beleven. Meer prikkels voor je zintuigen", aldus Floor.


Samen brainstormen over wat Virtual Reality voor jou kan betekenen? Je bent meer dan welkom. Neem dan contact met ons op!