De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo bereik jij je doelgroep via WhatsApp

2 Mrt door Brandfighters in Inspiration
Whatsapp

Elke vrijdag geven wij je een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week vertellen we je alle in’s & out’s over hoe jij als merk of marketeer Whatsapp kunt inzetten. 

Met sociale media apps kunnen merken dichter bij de consument komen. De meeste merken zijn immers 24/7 bereikbaar en het contact via verschillende chatopties is persoonlijker en gemakkelijker dan bijvoorbeeld bij het versturen van een e-mail of nieuwsbrief. Dat geldt ook voor WhatsApp. WhatsApp wordt namelijk door steeds meer merken ingezet als communicatiemiddel. Vandaag geven wij je een paar voorbeelden hoe jij WhatsApp effectief in kunt zetten.

Hellman’s: WhatsCook

Hellman’s was er vroeg bij. Al in 2014 maakten zij een WhatsAppcampagne. Met WhatsCook verbeterde het merk de ervaring die de consument met koken had. Consumenten konden zich aanmelden voor de campagne en werden vervolgens gevraagd om een foto van de inhoud van hun koelkast te maken. Koks gaven hen vervolgens tips en advies over wat zij met die ingrediënten konden maken. Met WhatsCook laat Hellman’s zien dat merken WhatsApp ook kunnen gebruiken als een plek met educatieve inhoud.


Clarks: Rats to Rudeboys

Schoenenmerk Clarks heeft ook een WhatsAppcampagne uitgerold. De campagne was ter promotie van de populaire Dessert Boot en liet de geschiedenis van deze schoen zien. Via de app konden consumenten chatten met drie personages die een link met de schoen hebben. Clarks koos voor WhatsApp om de millennials te bereiken en om hen een persoonlijke ervaring te geven.


Absolute Vodka 

Absolut Vodka gaf een exclusief feest met een gastenlijst. Toch binnenkomen? Even appen naar de uitsmijter! 


WhatsApp-Status

En, helemaal interessant voor marketeers: de uitrol van de statusupdates. Met WhatsApp-Status kunnen gebruikers foto’s en video’s delen die na 24 uur weer verdwijnen. Ook merken kunnen hier gebruik van maken. Wanneer ga jij aan de slag? 

Ben je op zoek naar een goed idee hoe jij WhatsApp kunt inzetten om je doelgroep te bereiken? Neem contact met ons op!