De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo gebruik je creatieve product designs

17 Mrt door Brandfighters in Inspiration
TGIF Product design

Elke vrijdag geven wij je een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week zetten we 5 bijzondere productdesigns voor je op een rij.

Smirnoff: Peel the Bottle 

Bij de lancering van de nieuwe smaken van Smirnoff Caipiroka, creëerde het merk flessen met het uiterlijk van de vruchten. De flessen werden omhuld door limoen, passievruchten en aardbeien. Door een digitale aanpassing van het omhulsel, voelden de flessen net zoals de vruchten en konden consumenten de flessen pellen zoals ze dat ook bij vruchten doen.

TGIF product design Smirnoff

Starbucks: Spring Cups

De koffiekoppen van Starbucks zijn erg herkenbaar. Dat komt natuurlijk doordat deze allemaal dezelfde vorm hebben en omdat het logo van Starbucks erg groot op de voorkant van de beker staat. Deze lente besloot het merk het hele roer om te omgooien en een minimalistische aanpak te gebruiken. De bekers zijn verkrijgbaar in pastelkleuren en bevatten geen tekst. Ook staat het logo niet op de bekers. Starbucks geeft je met deze bekers de mogelijkheid om je beker zelf een design te geven!

Starbucks spring cups

Miniot’s Wheel:

Het Wheel van Miniot begon op Kickstarter. Het Nederlandse bedrijf ontwierp een platenspeler waar geen knoppen opzitten en die analoog geluid speelt. Miniot richt zich met deze platenspeler op het terugkomen van vinyl, maar met een vleugje moderne technologie.


Commonwealth Brewing co.

Commonwealth brewing co is een Amerikaanse brouwerij die bier maakt met veel kwaliteit en smaak. Met een opvallend product design wilde het merk laten zien wat er zo anders is aan hun bier. Het resultaat? Flesjes die opvallen en anders zijn dan alle andere flesjes.

Commonwealth brewing deigns

Nike Air

Nike pakt verpakken met de verpakking van Nike Air helemaal anders aan. De bekende schoenen zijn verpakt in een plastic zak gevuld met lucht waardoor de schoenen lijken de zweven. Een knipoog naar de schoen zelf!

Nike air package

Ook benieuwd naar hoe wij productdesign-opdrachten uitrollen? Bekijk dan onze case van Heineken en Eye!