De aanvraag is succesvol verstuurd

Zo zet je video marketing in

8 Mei door Brandfighters in Inspiration
Video marketing

Ouderwets televisie kijken neemt steeds meer af. Millennials kijken bijvoorbeeld nauwelijks televisie meer, maar de hele dag online video’s. De mogelijkheden in video marketing zijn echter oneindig. Brandfighters geeft je een korte heads up over hoe jij video marketing effectief kunt inzetten. De feiten (van Google) op een rijtje: 

  • Eind 2017 zal 70% van al het dataverkeer bestaan uit video 
  • 45% van online shoppers gebruikt video tijdens het oriëntatieproces
  • 65% gebruikt Youtube om producten te vinden 
  • 73% van de consumenten is eerder geneigd een aankoop te doen na het zien van een productvideo 

Video marketing groeit en groeit. Maar hoe weet je nou precies wat voor video je in moet zetten en wanneer een video scoort? Brandfighters is expert in het ontwikkelen van video marketing strategieën. Zo gingen we eerder bijvoorbeeld aan de slag voor o.a. energieleverancier Oxxio, uitvaart verzekeraar DELA en de agrarische webshop van Welkoop. Onze video’s scoren extreem goed op engagement, views en conversie. Video’s scoren, mits je deze op de juiste manier inzet. We geven je 6 tips waar een video marketing strategie aan moet voldoen: 

1. Creative invalshoek 
Iedere minuut wordt er voor honderd uur aan videomateriaal geüpload. Het is dus belangrijk om op te vallen met je video marketing. Hiervoor heb je vaak een creatief idee nodig, je wilt je fans namelijk verassen met unieke video’s.  

2. Kies voor consistentie

Breng een vast format aan in je video marketing. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je fans. Op deze manier creëert je ook een bepaald verwachtingspatroon. Consistentie is key. 

3. Ga voor authenticiteit
Hoe meer je bij je eigen merk blijft, hoe beter. Probeer je met video marketing niet anders voor te doen en kies altijd voor een oprechte en eerlijke boodschap. Doe je dit niet, dan zullen je fans er snel doorheen prikken. 

4. Ken je doelgroep 
Doe altijd grondig doelgroep onderzoek. Zit jouw doelgroep bijvoorbeeld wel op een Facebook video campagne te wachten? Of kan je beter ze benaderen met een persoonlijke e-mail via een klantmailing? Zet de consument altijd centraal. Zo zorg je namelijk voor het meeste effect. 

5. Laat video marketing onderdeel zijn van je contentstrategie 
Verweef video marketing in je huidige contentstrategie, zo wordt het een vast onderdeel van je eigen content. Denk bijvoorbeeld aan een ‘webcare woensdag’ of een ‘review vrijdag’. Laat je doelgroep wennen aan het feit dat je op vaste tijden video marketing inzet. 

Video werkt, mits je het op de juiste manier wegzet met een doordachte strategie. Loop je vast bij het opstellen van je video marketing strategie? Of kun je wel een dosis creativiteit gebruiken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.