De aanvraag is succesvol verstuurd

Guerilla campagne

Het belangrijkste onderdeel van een guerrilla campagne? Het verassingseffect. Bij een guerrilla campagne worden consumenten onverwacht benaderd met onconventionele campagnes. Deze vorm van marketing valt onder inbound marketing, waarbij de naamsbekendheid van je merk bij een groot publiek wordt verhoogd, zonder dat je je bereikte publiek onderbreekt of stoort. Steeds meer merken maken gebruik van (korte) guerrilla campagnes, omdat deze soms effectiever zijn dan lange, dure reclamecampagnes.

Waarom je als merk kiest voor een guerrillacampagne

Guerrilla marketing is ideaal als je een doelpubliek gericht wil bereiken en beschikt over een beperkt budget. Je kan namelijk in een korte tijd een groot publiek bereiken en hun aandacht ook echt vasthouden. Door je publiek te verrassen, zorg je ervoor dat je marketinguiting langer blijft hangen en dat je publiek ervaringen over je actie gaat delen. Zo worden zij brand advocates en bereik je ook consumenten die niet bij je campagne aanwezig waren.

Door een social media-aspect te koppelen aan je campagne zorg je ervoor dat je campagne gedeeld kan worden en daardoor meer bereik kan krijgen.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

(Social) media aandacht

Het is belangrijk om ook een social media-aspect aan je campagne te koppelen. Guerrilla campagnes zijn natuurlijk pas echt een succes als ze via social media door iedereen gedeeld worden. Tevens kun je met een guerrilla campagne voor veel media-aandacht voor je merk zorgen. Met guerrilla campagnes kan je je meest creatieve concepten inzetten en laten plaatsvinden. Door een concept zo in te zetten dat je het publiek op een onverwacht moment verrast en tegelijkertijd je creativiteit vasthoudt, zorg je ervoor dat je campagne opgepakt wordt door de media. 

Guerrillacampagne bij Brandfighters

Om de aandacht van je publiek echt te trekken, is belangrijk om je guerrilla campagne van tevoren te plannen en af te stemmen op je publiek. Brandfighters weet precies hoe je een passende guerrilla campagne voor je merk opzet en lanceert. We denken strategisch met je mee en komen met de ideeën die jouw merk en jouw guerrilla campagne laten opvallen. Daarna gaan we voor je aan de slag met het uitvoeren van de guerrilla campagne.