De aanvraag is succesvol verstuurd

Online campagne

Bijna elke consument heeft een smartphone of ander mobiel apparaat waarmee hij constant online is. Steeds meer diensten worden dan ook gedigitaliseerd. Het gevolg? Consumenten zijn vaak beter te bereiken via online media dan via andere, traditionelere media. Als merk kan je hier alleen op inspelen door online media te gebruiken in je communicatiestrategie. Maar je begint niet zomaar met het verspreiden van online content. Om het beste uit je online content te halen, begin je met het opzetten van een online campagne.

Waarom een online campagne interessant is voor je merk

Met een online campagne kun je op een effectieve manier een duidelijke boodschap overbrengen naar je gewenste doelgroep. Een groot voordeel van een online campagne is dat de resultaten van je campagne makkelijk meetbaar zijn. In tegenstelling tot traditionelere media, kun je bij een online campagne namelijk precies bijhouden wie je met je campagne bereikt, hoe zij in aanraking komen met je campagne en wat hun actie na het zien van je campagne is.
Je kan met een online campagne bijvoorbeeld aansturen op een bepaalde actie en daarna kijken of die actie ook echt uitgevoerd is. Je ziet de resultaten van je online campagne terug in o.a. bereik, views, traffic en conversies.

Voordat je begint met je online campagne is het belangrijk om doelstellingen vast te leggen. Zo zorg je ervoor dat je ergens naar toe werkt en het meest uit je campagne haalt.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Kansen & mogelijkheden

Met een online campagne kun je ook nieuw leven blazen in je online communicatiekanalen. Je kunt een nieuwe doelgroep bereiken of voor meer engagement en interactie onder je huidige achterban zorgen. Je online uitingen zijn daarnaast 24/7 beschikbaar zijn. Tevens kun je je online campagne snel en makkelijk aanpassen of optimaliseren. 
Je haalt het meeste uit je online campagne als je eerst doelstellingen vastlegt. Wat wil je met je online campagne bereiken? Wil je meer naamsbekendheid, meer fans, of je merkidentiteit versterken? Welke doelgroep wil je bereiken met je campagne? Welke soort content wil je in gaan zetten? Hoe ga je deze verspreiden? En welke kanalen ga je daarvoor gebruiken? Ook heel belangrijk: welke boodschap wil je overbrengen met je campagne? Wat wil je dat je campagne over je merk zegt? Zorg daarom dat het concept van je online campagne naadloos aansluit op de gestelde doelen en je merkidentiteit.

Online campagnes bij Brandfighters

Allemaal vraagstukken waarbij Brandfighters je kan ondersteunen. Van het samen vaststellen van doelstellingen tot het bedenken van een concept en het uitvoeren van de online campagne. Wij zijn namelijk experts op het gebied van online campagnes! We denken strategisch met je mee en komen met de ideeën die jouw merk en jouw campagne online zichtbaar maken, de plek waar je consument het best bereikbaar is!