De aanvraag is succesvol verstuurd

Storytelling campagne

Wat heb jij als merk te vertellen? Welk verhaal wil jij delen? Bij storytelling marketing giet je de marketing boodschap van je merk namelijk in een verhaal. Bij deze vorm van marketing combineer je de marketing boodschap van je merk met een emotioneel en een logisch aspect, zodat deze aantrekkelijker is voor de consument en daarmee je doelgroep.

Waarom je als merk gebruik maakt van een storytelling marketingcampagne

Door storytelling marketing zorg je ervoor dat consumenten zich kunnen inleven in de content van je merk. Je maakt namelijk content met een verhaal en geeft deze content daarmee een diepere betekenis of een extra lading. Door de persoonlijke twist van storytelling marketing kunnen consumenten zich herkennen in je content. Je vertelt een verhaal met hoofdpersoon en maakt hierdoor je content toegankelijk voor een groot publiek.

Combineer meerdere soorten van content in je storytelling campagne. Zo zorg je ervoor dat je het meeste uit je campagne haalt!

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Kansen voor content en campagnes

Je kunt op verschillende manieren aan corporate storytelling doen. Denk bijvoorbeeld aan een (online) video of een indringende foto. Daarnaast kun je ook tekstuele storytelling doen in bijvoorbeeld een e-mail die je naar je doelgroep verstuurd. Een combinatie maken van deze vormen kan natuurlijk ook. Zo kun je bijvoorbeeld een ondersteunende tekst bij een foto schrijven of een fotoreeks bij je video maken.

Uiteraard is creativiteit bij je storytelling campagne belangrijk. Content die te veel lijkt op content van andere merken, is niet origineel. En wordt daarom niet gewaardeerd. Denk daarom goed na over wat je wil overbrengen. Wat wil je met je content bereiken? Wat je wil dat je doelgroep doet na het zien of lezen van je content?

Storytelling marketingcampagne bij Brandfighters

De uitvoering van je storytelling marketing is key. En dat is waar wij je bij kunnen helpen. Brandfighters weet precies hoe je een storytelling campagne opzet. We gaan samen aan de slag om erachter te komen wat we met je storytelling campagne kunnen vertellen en hoe we deze gaan inzetten. Met één doel: het beste uit de campagne te halen.