De aanvraag is succesvol verstuurd

Whatsapp marketing

WhatsApp is een van de grootste social media apps die voor persoonlijke communicatie wordt gebruikt. Alleen al in Nederland gebruiken meer dan 10 miljoen mensen de app. En ook steeds meer bedrijven en merken maken gebruik van WhatsApp marketing. Ze gebruiken de app als extra kanaal voor webcare of als chatfunctie op een (mobiele) website.

Waarom je als merk gebruikt maakt van WhatsApp

Een van de grote voordelen van WhatsApp marketing is het feit dat contact tussen je merk en je doelgroep persoonlijk is en makkelijk gemaakt wordt. De drempel om contact op te nemen met een merk via WhatsApp is laag. De consument hoeft namelijk maar een berichtje te sturen en komt daarmee direct terecht bij het merk. Tevens blijft het contact tussen het merk en de klant, de chats zijn namelijk niet openbaar op een groot medium als Facebook, waar de hele wereld mee kan kijken. Hierdoor kunnen merken heel gericht antwoord geven op vragen van klanten en klanten gericht benaderen voor feedback of om hen van extra informatie te voorzien.

WhatsApp is een uitstekend communicatiemiddel voor het versturen van bijvoorbeeld nieuwsupdates of voor het geven van behind the scenes beelden.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Kansen & mogelijkheden

Een ander voordeel van WhatsApp marketing is dat het een uitstekend communicatiemiddel is om nieuwsupdates te verzenden. Dit is een soort nieuwsbrieffunctie waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van updates, het aankondigen van nieuwe producten en het delen van ontwikkelingen.

Via WhatsApp marketing kun je consumenten ook op de hoogte houden met wat er bij jouw merk achter de schermen gebeurd. Zo kun je via WhatsApp Status foto’s en video’s delen die na 24 uur weer verdwijnen. Dit is een extra optie die je aan je WhatsApp kanaal kan koppelen, die het ook toegankelijker maakt voor je doelgroep om jou te benaderen. Immers, wie wil jouw nummer nou niet in zijn contactenlijst hebben staan als jij leuke behind the scenes foto’s en video’s deelt? Meer weten over hoe je deze WhatsApp marketing kan inzetten voor je merk? Bekijk dan onze blog over WhatsApp marketing.

WhatsApp marketingcampagnes bij Brandfighters

Het gebruik van WhatsApp marketing is voor je merk daarom een enorme kans. Maar hoe zorg je ervoor dat je doelgroep weet dat je op WhatsApp zit? Brandfighters weet precies hoe je een WhatsApp Campagne opzet. We gaan samen aan de slag om erachter te komen wat de voordelen voor jouw gewenste doelgroep zijn. Op basis van deze informatie ontwikkelen we je WhatsApp campagne. Met natuurlijk een doel, ervoor zorgen dat je doelgroep jouw WhatsApp-nummer toevoegt.