De aanvraag is succesvol verstuurd

Bank voor de klas

De Nederlandse Vereniging Van Banken

Bank voor de klas header

De Nederlandse Vereniging van Banken organiseert ieder jaar tijdens de Week van het Geld het programma Bank voor de Klas. 

Met Bank voor de Klas geven bankmedewerker ruim 4000 gastlessen aan basisscholen door het hele land. Bijna alle banken doen mee aan dit initiatief en het doel is om kinderen om te leren gaan met geld. Dit gebeurt met een lesprogramma over sparen met bijbehorend videomateriaal. 

4000 gastlessen aan basisscholen
Bank voor de klas
Bank voor de klas
Bank voor de klas
Bank voor de klas
Cash Quiz
+1

Naast het concept produceerden we het videomateriaal voor de lessen, schoten we een instructiefilm voor de bankdirecteuren en schoten we een vlogverslag van de opening. Een groot succes! 

De aanpak

Dit programma loopt al een tijdje, maar raakte langzamerhand verouderd. Het videomateriaal dat gebruikt werd was niet aansprekend genoeg voor de jonge kinderen en voelde vrij 90’s aan. Dit terwijl er toch veel uit geleerd moest worden. De uitdaging die er lag was om een concept te bedenken waardoor kinderen zich nog meer aangesproken voelen, wat meer in de belevingswereld van kinderen ligt en wat daarom dus een groter effect beoogt. 

Hoe zijn we te werk gegaan? We zijn begonnen met een analyse en research over wat de doelgroep interessant vindt. En belangrijker: wat jonge kinderen serieus nemen. Wat bleek: basisschool scholieren halen een groot deel van de informatievoorziening van hun peers op YouTube. En hoe serieuzer de boodschap, hoe belangrijker dat het op een luchtige manier gebracht wordt.  

Met deze startpunten zijn we begonnen aan het creatieve proces. We hebben ons platform geraadpleegd en gezocht naar de creatieven die ervaring hadden met jongerencampagnes. Deze groep hebben we uitgedaagd om een nieuw format te bedenken op basis van de briefing. En dan een waarvan we wisten dat de jongeren hem serieus zouden nemen. Uitkomst was een concept waar een bestaande opkomende influencer de hoofdrol speelde. Hij wordt gevraagd kinderen te helpen met het opzetten van een digitale schoolkrant. Daar is apparatuur voor nodig en dus ook geld. 

Bekijk ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing