De aanvraag is succesvol verstuurd

EYE museum

Heineken flesjes

Heineken flesjes 2

Heineken en EYE museum in Amsterdam hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw design project

Brandfighters kreeg de vraag een designopdracht voor een Heineken flesje op het platform uit te zetten. Het design moest betrekking hebben op het EYE Museum aan het IJ en een subtiele koppeling maken met Heineken.

We gingen aan de slag met:

35 inzendingen
5 finalisten
3 unieke flesjes
Heneiken flesjes midden 2
HeinekenxEYE design contest
+35

Het was dit niet de eerste keer dat EYE en Heineken met een soortgelijke opdracht kwamen. Voor de creatieve community is dit een mooie uitdaging om hun ware design-skills te showcasen. Binnen twee weken hadden we meer dan 35 designs binnen. 

De aanpak

Onze creatieve community vol met grafisch designers en illustratoren ging aan de slag met ontwerpen van een sleeve die om het Heineken flesje gewikkeld zou worden. Er was ruimte voor creativiteit maar er werd wel een aantal eisen gesteld: het ontwerp moest onder andere gebaseerd zijn op het gebouw van EYE, er mochten geen filmbeelden gebruikt worden en er moest een ‘touch of green’ in het design voorkomen om subtiel het merk Heineken in het design naar voren te laten komen.

EYE heeft uit alle inzendingen een selectie van 5 designs gemaakt en deze vervolgens als stemwedstrijd op Facebook gedeeld. Hieruit is een drietal designs door de consument gekozen die vervolgens in productie zijn gegaan. De flesjes verkrijgbaar zijn in de museumshop van het EYE museum.

Ik ben super trots op mijn design en heb vanuit mijn omgeving ontzettend veel leuke reacties gekregen!

Ingrid, winnaar design challenge

Bekijk ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing