De aanvraag is succesvol verstuurd

Linden IT

een nieuwe huisstijl en nieuwe website en nieuwe videocontent

Linden header

Hoe we Linden IT op de kaart zetten voor kandidaten en opdrachtgevers

Linden IT is een nieuw en snelgroeiend IT detacheringsbedrijf. De IT markt is behoorlijk vol en de concurrentie is daarom ook stevig. Goede kandidaten hebben vaak meerdere aanbiedingen en zijn daarom moeilijk te krijgen. Vandaar dat het hoog tijd om Linden IT een smoel te geven en het opdrachtgevers en kandidaten makkelijk te maken: Linden IT is de place to be!

Wij gingen aan de slag met:

Linden IT
Linden IT
+5

De campagne loopt nu, de resultaten zullen later gedeeld worden. 

De aanpak

Dit hebben we gedaan door te beginnen bij de kern. We hebben een workshop gedaan met het team van Linden IT, over waar het bedrijf nu eigenlijk voor staat en echt goed in is. Deze resultaten hebben we getoetst bij de doelgroep: in een focusgroep met ITers kwamen interessante insights aan bod. Een aantal daarvan waren verwacht, maar niet minder interessant: ITers houden van techniek, gamen en mooie vrouwen. En het liefst een combi daarvan..

Met deze input zijn we begonnen aan het creatieve proces. We hebben verschillende creatieven uit het platform ingeschakeld om verschillende concepten te bedenken en te pitchen. De beste concepten hebben we verder uitgewerkt en voorlegt aan het team van Linden IT.

Hier kwam een richting uit: IT heeft zo’n belangrijke rol in veel bedrijven, dat als je niet oppast dit tot heel veel frustratie kan leiden. En het enige advies wat op dat moment van toepassing is, luidt als volgt: “die kunnen wel een ITer gebruiken”. 

We zijn begonnen met de basis: een nieuwe huisstijl en nieuwe website. Vervolgens dropten we een hoax met gezicht van de campagne Bo Maerten, die zo gefrustreerd raakt van een vastlopende computer bij influencer gezelschap de Ponkers, dat ze de TV vernielt.. 

Vervolgens hebben we een Hero campagne geschoten waar Bo Maerten de boel redt. En tot slot een bedrijfsfilm waarin Bo Maerten uitlegt hoe Linden nu precies werkt. Dit samen met social strategie en een social playbook om de conversatie gaande te houden en een mediaplan die op de relevante plekken van de doelgroep zit.


Bekijk ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing