De aanvraag is succesvol verstuurd

Branded content

Consumenten worden tegenwoordig overspoeld met advertenties. De meeste mensen zijn zo gewend geraakt aan de hoeveelheid advertenties die ze te zien krijgen, dat het de consument vaak niet meer opvalt. Hoe zorg je er als merk voor dat je opvalt tussen de andere advertenties? Dat kan o.a. met branded content.

Waarom je als merk branded content wil inzetten

Branded content is een vorm van content, waarbij een merkuiting is versmolten met content. Aan deze content wordt een waarde toegevoegd in de vorm van entertainment of informatie. Hierdoor wordt het leuker voor de consument om de content te lezen of te bekijken.
Een aantal vormen van branded content zijn online advertorials, branded journalism en online video content. Een groot voordeel van deze content is dat deze vorm beter wordt gewaardeerd dan andere online advertentievormen.

Branded content ziet er aantrekkelijk uit omdat deze meer lijkt op onafhankelijke content die je doelgroep wil lezen of bekijken.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Anders dan advertenties of banners

Het uiterlijk van branded content is namelijk anders dan dat van normale advertenties of banners. Branded content ziet er aantrekkelijker uit omdat deze meer lijkt op onafhankelijke content die je doelgroep wil lezen of bekijken. Hierdoor is je gewenste doelgroep meer geneigd om op je (branded) content te klikken.

Onder branded content vallen ook video’s waar een verhaal in zit en waar juist niet op commerciële doelen wordt aangestuurd. De inhoud en de boodschap van de video staan centraal. De video’s draaien niet om het aansturen van verkoop, zoals dat wel bij normale advertenties is. Tevens wordt branded content niet opgepakt door Ad Blockers en is deze vorm van content erg toegankelijk op smartphones en tablets.

Branded Content bij Brandfighters

Brandfighters weet precies hoe je branded content kan laten aansluiten op de content strategie van je merk of hoe je deze kan implementeren in je content strategie. We ondersteunen je graag bij het inzetten van deze vorm van content. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat je branded content scoort. Dit doen we o.a. met een content workshop.