De aanvraag is succesvol verstuurd

Influencer marketing

Influencer marketing is een vorm van marketing die steeds vaker door merken wordt toegepast. Met influencer marketing kan je een boodschap van je merk overbrengen bij de achterban van een influencer. In plaats van directe marketing naar een grote groep consumenten, betaal je social influencers zodat zij over je merk praten. Denk bijvoorbeeld aan vloggers op YouTube of bloggers met een eigen blog en/of platform. 

Waarom je als merk Influencer Marketing wil inzetten

Uit onderzoek is gebleken dat Influencer marketing twee keer zoveel effect heeft op sales als ‘gewone’ advertising. Een van de redenen hiervoor is dat influencers vaak worden gezien als eerlijk en vertrouwd. Consumenten nemen een boodschap van een influencer daarom eerder aan dan een boodschap van bijvoorbeeld een televisiecommercial. 

Een ander voordeel van influencer marketing is dat je efficiënt kan inspelen op de doelgroep. Influencers hebben vaak een jonge doelgroep, die voor een merk niet makkelijk te bereiken is. Door hen aan jouw merk of product te koppelen, bereikt je merk direct de gewenste doelgroep. Tevens kan influencer marketing helpen bij het genereren van leads en het verhogen van de brand awareness en klantloyaliteit.

Door een social media-component en een content element te gebruiken in je influencer marketing, geef je vorm aan je content en aan de manier waarop je content verspreid zal worden.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Social-media & contentmarketing

Influencer marketing gaat vaak hand-in-hand met je strategie: op het gebied van zowel je social media strategie als je content strategie. Een onderdeel van de meeste influencer campagnes is een social media component, waarbij influencers via hun persoonlijke sociale kanalen jouw boodschap verspreiden. Influencer marketing kan een boost zijn voor je merk. Als je een sterke match gevonden hebt, duidelijke afspraken maakt en vooral: samen voor goede content zorgt!

Influencer Marketing bij Brandfighters

Brandfighters weet precies hoe je influencer marketing binnen de content strategie van je merk toepast. We gingen bijvoorbeeld eerder aan de slag voor KPN met influential reviews om nieuwe smartphones onder de aandacht te brengen bij haar doelgroep. Meer weten over hoe wij dit oplosten? Bekijk dan de case voor KPN!

We ondersteunen je graag bij het inzetten van influencer marketing binnen je content strategie. Samen kijken we naar de boodschap die je wilt overbrengen, welke doelstellingen daaraan hangen en welke doelgroep je wilt bereiken. Vervolgens selecteren we de meest geschikte vorm van social influencer marketing en gaan we aan de slag met de uitrol!