De aanvraag is succesvol verstuurd

Instagram advertentie

In de strijd om de consument tussen social mediakanalen begint Instagram steeds meer terrein te winnen. Instagram weet namelijk steeds meer opties toe te voegen die voor zowel de consument als voor een merk interessant zijn. Zo is er bijvoorbeeld voor merken een groeiend aantal manieren om te adverteren. Maar als merk begin je niet zomaar met Instagram Advertenties. Het is belangrijk om na te denken over wat je met deze advertenties wil bereiken en misschien nog wel belangrijker, wie je wil bereiken.

Waarom je als merk Instagram Advertenties wil inzetten

Instagram heeft een enorm bereik en als merk kan je hier met advertenties op inspelen. Op dit moment is Instagram namelijk een van de meest gebruikte social mediakanalen wereldwijd, met meer dan 600 miljoen maandelijkse gebruikers en 200 miljoen dagelijkse gebruikers. Een groot deel van de gebruikers is relatief jong, en deze doelgroep is ook het meest actief op Instagram. Dit maakt Instagram een uitstekend communicatiemiddel dat merken kunnen gebruiken om de jongere doelgroep te bereiken met Instagram advertenties.

Gebruikers van Instagram zijn 2,5 keer meer geneigd om op een advertenties te klikken. Hierdoor kan je met deze advertenties meer bereiken dan met een advertentie op een ander kanaal.

Esmée, Social Media & Marketing

Bereik & mogelijkheden

In vergelijking met andere social mediakanalen zijn gebruikers van Instagram 2,5 keer meer geneigd om op een advertenties te klikken. Hierdoor kan je met Instagram advertenties meer bereiken dan met een advertentie op een ander kanaal. Meer clicks leiden namelijk tot meer bereik en meer conversies.
Instagram heeft het daarnaast makkelijker gemaakt om te adverteren. Zo werden er vorig jaar nieuwe bedrijfsinstrumenten toegevoegd, die het analyseren van de resultaten van Instagram advertenties vereenvoudigen. Er zijn meerdere mogelijkheden om Instagram advertenties in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren op newsfeeds met bijvoorbeeld foto’s, video’s en carrousel advertenties of adverteren tussen Instagram Stories.

Instagram Advertenties bij Brandfighters

Brandfighters weet precies hoe je met Instagram Advertenties kunt gaan scoren. Met Instagram Advertenties geven we jouw campagne of andere marketingactiviteiten een boost. We gaan samen aan de slag om jouw merk op Instagram te laten opvallen en laten groeien. Dit doen we o.a. met een creatieve workshop, die wij als basis gebruiken bij het opzetten van je contentstrategie.

Wij maken ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing