Brandfighters

Hoe werkt het?

Brandfighters is een branded content bureau. We maken video en designcontent voor mooie merken. Dit doen we op een bijzondere manier, namelijk met de beste creatieve talenten van Nederland. That's you. Bepaal zelf aan welke opdrachten je meedoet, met wie je samenwerkt en wat je instuurt.

Meedoen

Om deel te nemen aan Brandfighters opdrachten heb je een Fighter-account nodig. Dit is gratis en binnen enkele klikken aangemaakt. kies jouw favoriete opdracht uit en accepteer hem als je van plan bent mee te doen. Na het accepteren kun je de briefing downloaden (plus eventuele brand assets zoals een logo, design of afsluiter van het merk) en kun je aan de slag.

Opdrachten


Bij Brandfighters vind je video en design opdrachten van (grote) merken. Elke opdracht heeft een aparte opdrachtpagina en briefing waar je alle benodigde informatie kunt vinden. Sommige opdrachten zijn open opdrachten waar iedereen mag mee doen anderen zijn besloten. De besloten opdrachten zijn alleen toegankelijk voor onze beste Fighters (zie kopje Pro Fighter & BFF). Deze opdrachten zijn geheim, vereisen specifieke kwaliteiten of ervaring en gaan vaak op budget. De budgetten zijn hier altijd hoger dan in de open opdrachten.

Procedure

Elke opdracht heeft een eigen proces, afgestemd op de klant. Een aantal dingen zijn echter altijd hetzelfde. De volgorde is als volgt:

  • Accepteer de opdracht op de Challenge page.
  • Download de briefing en lees deze zorgvuldig door.
  • Je werk getest en helemaal tevreden? Upload het op de opdrachtpagina.
  • Nadat de deadline is verstreken gaan wij en de klant alles beoordelen.
  • De winnaar(s) worden bekendgemaakt en het geld wordt overgemaakt.

Natuurlijk verschilt dit proces per klant en soort opdracht (voor een video gelden immers andere eisen dan voor een design), maar dit is grofweg de gang van zaken. Van belang is dat je de briefing goed leest van elke opdracht waarin je meedoet om niet voor verrassingen te komen staan. Bij vragen zijn wij natuurlijk altijd te bereiken op info@brandfighters.nl

Meedoen met besloten opdrachten

Een besloten opdracht herken je aan het slotje dat bij de opdracht staat. Wij zoeken zelf Fighters uit die hieraan mee mogen doen. Door jezelf in de kijker te spelen bij Brandfighters en op te vallen op het platform vergroot je je kans dat we je uitnodigen voor besloten opdrachten. Opvallen doe je door Pro Fighter te worden (zie Pro Fighter en BFF) of door extreem creatief werk te maken. MAAR natuurlijk missen wij ook wel eens wat. Als jij vindt dat jij verdient om mee te doen in besloten opdrachten, neem dan contact met ons op via info@brandfighters.nl. Laat ons je portfolio en wie weet nodigen we je uit. De ideale stap in jouw creatieve carrière!

Video opdrachten

Video opdrachten zijn erg vaak besloten opdrachten. De enige manier om hieraan mee te doen is wanneer we jou uitnodigen (lees: meedoen met besloten opdrachten). De meeste video opdrachten hebben een deadline en kennen een pitch-model. Dat wil zeggen dat je eerst een pitch instuurt, de klant kiest vervolgens een pitch uit die ze willen laten uitvoeren. Ben jij degene die deze pitch heeft ingestuurd, dan mag jij ook de uitvoering doen.

Pro Fighter & BFF

Het Brandfighters platform kent een level systeem. Wanneer je 10 opdrachten hebt gewonnen, dan ben je een PRO Fighter. Als je PRO Fighter bent nodigen we je uit voor besloten opdrachten. Naast PRO Fighter kan je ook nog een Brandfighters' Favorite (BFF) worden. Dit is speciaal voor de gevestigde namen in het vak. Wanneer jij een ijzersterk portfolio hebt, kan het zijn dat we je direct BFF maken. Dan mag je meedoen met besloten opdrachten zonder dat je eerst 10 opdrachten hoeft te winnen. Vind jij dat je deze titel verdient? Stuur dan een mailtje naar info@brandfighters.nl.

Design opdrachten

Design opdrachten werken (meestal) anders dan video opdrachten. Bijvoorbeeld Facebook Design opdrachten zijn doorlopend. Hiervoor mag je, in tegenstelling tot tot een videowedstrijd, zoveel inzendingen voor maken en insturen als je zelf wilt. Pas wanneer een merk een design wil inzetten, betaalt hij. Alles gebeurt verder dus achter de schermen. Ben je benieuwd wat er met je design gebeurt nadat je hem hebt ingestuurd, lees dan dit artikel eens of bekijk de flowchart. Lees ten alle tijden goed de briefing door voor specifieke opdracht criteria.

Netwerk


Als Fighter ben je onderdeel van een groot creatief netwerk dat bestaat uit allerlei disciplines. Denk aan art directors, filmmakers, copywriters, creatief denkers, strategen, schrijvers en designers. Hierbinnen kun jij jezelf als expert profileren en zo je netwerk uit te breiden. Dus of je nu op zoek bent naar een teamgenoot, een crewmember of jezelf wil aanbieden om op projectbasis ingehuurd te worden, Brandfighters is de juiste plek voor jou.

 


Feedback

Terugkoppeling, tips en feedback zijn een belangrijk onderdeel in je ontwikkeling. Zo ook bij Brandfighters. Elke inzending krijgt altijd feedback van Brandfighters en de klant. Doe hier je voordeel mee en neem deze punten van feedback mee naar je volgende design. De ervaring leert dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt, je keer op keer spijkers met koppen slaat! Je krijgt feedback op de volgende punten:

  • Aansluiting op de opdracht en het merk. Past het bij het merk? Sluit het aan op de briefing?
  • Creativiteit van de inzending. Is het idee origineel? Is het een creatieve invulling van de vraag? Verrast het me?
  • De uitwerking, het eindproduct. Ziet het er goed uit? Is het van goede kwaliteit? Kan ik het direct inzetten?

Op deze punten kun je 1 tot 5 punten scoren, hoe meer punten hoe beter. Dit wordt waar nodig ondersteunt met tekstuele feedback. Bij Brandfighters is de klant altijd koning. Zij bepalen wat ze willen gebruiken en hoe ze beoordelen. Brandfighters helpt wel middels advies. Wij hebben namelijk veel ervaring in het begeleiden van creatieve processen voor merken. Daarom helpen we zowel Fighters als klanten met creatieve begeleiding, sturing en advies. Let wel, Brandfighters' feedback is alleen bedoelt ter verduidelijking en odnersteuning. Overigens is de feedback ten alle tijden alleen zichtbaar voor jezelf, aangezien het om jouw inzending en jouw ontwikkeling gaat.

 

 

Concept opdrachten

Concept opdrachten werken vrijwel hetzelfde als video opdrachten. De opdracht is besloten en je kan winnen door een pitch in te sturen. In concept opdrachten is het jouw kans om hele campagnes te verzinnen, (online) activaties, creatieve slogans en ga zo maar door. Merken leggen allerlei soorten briefings bij ons neer. Ben jij een creatieve duizendpoot en kan je niet wachten om hieraan mee te doen, check meedoen met besloten opdrachten.

Uhm, ik ben een merk / marketeer en ik wil graag weten of Brandfighters me kan helpen aan mooie content.

Natuurlijk hebben we ook aan jullie gedacht en natuurlijk kunnen we jouw merk ook helpen! Bekijk de Over Brandfighters pagina voor meer informatie en voorbeeldcases of neem contact op.

 

Waar wacht je op?

Maak snel een gratis account aan en word lid van hét platform voor de nieuwe generatie creatieven!