De aanvraag is succesvol verstuurd

Slogans

Slogans kunnen jouw merk maken of breken. Met een goede slogan kun je je merknaam of beeldmerk namelijk ondersteunen en/of meer waarde aan je merk geven. Maar een slechte slogan kan ook voor het tegenovergestelde zorgen. Hoe zorg je voor een goede en duidelijke slogan? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe tagline bij je merk past?

Waarom je als merk slogans wil inzetten

Het is belangrijk om goed na te denken over de functie van je slogan. Vaak is je merknaam niet genoeg om duidelijk te maken waar je als merk voor staat en welke producten of diensten je levert. Met een combinatie van een perfecte slogan en jouw merk, kun je ervoor zorgen dat dit wel duidelijk is voor de consument.

Met een goede slogan zorg je voor meer herkenbaarheid voor de consument. Tevens maakt een slogan jouw merk en je unique selling point een stuk duidelijker.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Duidelijkheid & herkenbaarheid

Met een goede slogan kun je ook inspelen op het gevoel dat je wil overbrengen met je producten of diensten. Waarom moeten consumenten namelijk jouw product kopen? Wat is je unique selling point? Voor welke extra’s zorg jij voor je consument? Door deze punten samen te voegen in een slogan, zorg je voor duidelijkheid bij je consument.
Een ander voordeel van een goede slogan is dat je herkenbaarheid bij je doelgroep schept. De consument herkent je merk namelijk niet alleen aan de merknaam of aan je beeldmerk, maar ook aan de slogan.

Slogans bij Brandfighters

Brandfighters weet precies hoe je een passende slogan voor je merk maakt en hoe je deze introduceert. We gingen bijvoorbeeld eerder aan de slag voor Boursin met een nieuwe Nederlandse slogan voor hun internationale campagne. Internationaal viel de nieuwe tagline “Pleasure is Très Serious" in goede aard, maar uit onderzoek bleek dat bij de nuchtere Nederlander de slogan niet helemaal lekker viel. Meer weten over hoe wij dit oplosten? Lees er dan meer over op onze blog. 

We ondersteunen je graag bij het maken en introduceren van een nieuwe slogan. Samen gaan we aan de slag om erachter te komen wat je met je slogan wil overbrengen. Daar maken wij een slag op. Alles om het beste resultaat voor jouw merk te boeken. Want: creativity is power!

Wij maken ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing