De aanvraag is succesvol verstuurd

Snapchat Content

Snapchat is een van de grootste social media apps in Nederland. Steeds meer consumenten en merken maken gebruik van de app. En dat is niet gek. Snapchat is namelijk een geschikt kanaal om je doelgroep te bereiken. Snapchat heeft meerdere mogelijkheden die je als merk kan inzetten. Denk hierbij aan de Snapchat Stories, chats, advertenties en filters die je kunt toepassen op je content.

Waarom je als merk gebruikt maakt van Snapchat

De gebruikers van Snapchat zijn relatief jong. Uit onderzoek is gebleken dat je als merk gebruikers van Snapchat vaak minder goed of helemaal niet kan bereiken via andere social mediakanalen. Deze unieke groep gebruikers kun je bereiken door Snapchat in je marketingstrategie te gebruiken.
Een van de sterke kanten van Snapchat is de story die iedere gebruiker heeft. Je kunt je volgers via de story op de hoogte houden van alles wat er speelt binnen je merk. Hierdoor maak je je merk persoonlijker en zorg je voor meer betrokkenheid.

Het contact tussen je merk en je doelgroep is persoonlijk via Snapchat. Dat zorgt ervoor dat je heel gericht je doelgroep kan bereiken met content of met advertenties.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Persoonlijk contact & advertentiemogelijkheden

Een ander voordeel van Snapchat is dat het chatten persoonlijk is. Consumenten kunnen je in een persoonlijke chat benaderen met vragen. Als merk kan je hier persoonlijk op antwoorden. Andere consumenten kunnen zich niet in deze chat mengen, waardoor je mogelijke verwarring of aanvullende meningen van anderen voorkomt.

Als merk kan je ook adverteren via Snapchat. Dit doe je bijvoorbeeld door gesponsorde geo-filters, lenzen of via Snapchat Discover. Via filters kun je inhaken op belangrijke gebeurtenissen of actualiteiten en consumenten gericht bereiken op een bepaalde locatie.

Snapchat content bij Brandfighters

Het gebruik van Snapchat is daarom een enorme kans voor je merk. Maar hoe zorg je ervoor dat je doelgroep weet dat je op Snapchat zit? Dat doe je door een Snapchat campagne op te zetten en duidelijk te maken waarom je op Snapchat zit.

Brandfighters weet precies hoe je een Snapchat kanaal opzet en hoe je met je content op Snapchat kunt gaan scoren. We gaan samen aan de slag om erachter te komen hoe we je merk laten opvallen op Snapchat en hoe we je gewenste doelgroep bereiken via de social media-app. We zetten alle voordelen voor jouw doelgroep op een rijtje en gebruiken dit als basis voor het opzetten van je snapchat strategie.