De aanvraag is succesvol verstuurd

Social design

Social design is een type ontwerp dat een rol speelt in de samenleving. Het ontwerp legt daarbij een verbinding tussen merk en maatschappij. Het draait bij social design om de interactie tussen bedrijven, organisaties en mensen. Door het inzetten van social design kun je een grote groep mensen bereiken en een toevoeging leveren op de langere termijn. 

Waarom je als merk een social design wil inzetten

Social design wordt door steeds meer merken als onderdeel van hun marketing ingezet. Merken die social design toepassen, blijken uit onderzoek namelijk twee keer zo hard te groeien als vergelijkbare concurrerende merken die dat niet doen. Zij zetten social design in door content en campagnes te creëren die aansturen op belevenissen, emoties, herinneringen en ervaringen. Een belangrijke voorwaarde voor dit effect is dat je doelgroep zich kan identificeren met het social design. Door deze elementen te koppelen zorg je voor langdurige impact op je doelgroep. 

Met social design kan je blijvende impact op je doelgroep maken en een verandering in de samenleving opgang brengen.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Meer dan content & campagnes

Social design gaat hierin verder dan campagnes waarbij eenzijdige overdracht plaatsvindt van de boodschap. Met social design kan je namelijk veranderingen in de samenleving opgang brengen. Dat is ook een van de redenen waarom steeds meer merken social design toepassen in hun marketingactiviteiten en social designs als content gaan maken. 

Social design bij Brandfighters

Brandfighters ondersteunt je graag bij het maken van een goed social design. Wij gaan samen aan de slag om erachter te komen hoe social design in jouw marketingstrategie toegepast kan worden. We kijken naar hoe we social design bij jouw merk kunnen laten passen en gaan aan de slag met de link tussen de maatschappij en jouw merk.