De aanvraag is succesvol verstuurd

Social media strategie

De samenleving is gedigitaliseerd. Steeds meer consumenten zijn beter te bereiken via social media dan via traditionele media. Social media is daarmee een effectieve manier om je content onder de aandacht van je doelgroep te krijgen. Maar voordat je een social mediakanaal begint en daadwerkelijk social content gaat plaatsen, is het belangrijk om een strategisch plan op te zetten. Dit plan zorgt ervoor dat je social media echt effectief in kan zetten. 

Waarom je als merk een social mediastrategie toepast

Er zijn meerdere kansen van social media die je met een social mediastrategie kan benutten. Zo kan een gerichte social mediastrategie je merk versterken. Door de juiste houding te hebben en de juiste content te plaatsen op verschillende social mediakanalen, zorg je voor een positieve invloed op de naamsbekendheid en het imago van je merk. Deze invloed zal ook effect hebben op het aantal ‘fans’ en volgers dat je merk heeft. Merken die immers relevante content op social media plaatsen, worden eerder ontdekt door nieuwe en/of potentiële consumenten, dan merken die dat niet doen.

Met een social mediastrategie versterk je je community, verhoog je de engagement onder je doelgroep en zorg je voor meer interactie.

Esmée, Social Media & Marketing Brandfighters

Bereik & kansen

Met de juiste social mediastrategie kun je ook een community opbouwen en voor meer interactie en engagement onder je doelgroep zorgen. Dit doe je door te bepalen welke content op welk kanaal scoort en bij welke doelgroep of achterban past. 
Een social mediastrategie kan ook een groot effect hebben op de traffic naar je website en je behaalde conversies. Social media is namelijk de perfecte plek om te verwijzen naar relevante content op je website. Deze verwijzingen versterk je met aantrekkelijke visuals, een goede copy en een link naar je website.

Social mediastrategie bij Brandfighters

Maar om deze kansen te benutten, moet je de strategie wel in kaart hebben. En dat is waar wij bij helpen. Brandfighters is namelijk expert als het gaat om het ontwikkelen en het inzetten van een social mediastrategie. We gaan samen aan de slag om erachter te komen hoe we je merk laten opvallen op social media en wat aansluit bij jouw merk. Tevens kijken we naar hoe we content kunnen inzetten in je social mediastrategie en passen we dit toe in een social mediacampagne.

Wij maken ook

Direct contact

Oskar weet alles, maar dan ook alles over video content. Bel of mail Oskar, hij helpt je graag verder!

06 25 01 49 71 oskar@brandfighters.nl

Weet je al wat je wilt?

Onze creatieve community met 900+ creatieven gaan direct aan de slag met jouw uitdaging.

Drop je briefing